Adıyaman Belediyesi, vatandaşların semt pazarlarına erişimini kolaylaştırmak ve pazarcı esnafına daha elverişli çalışma koşulları sunmak amacıyla pazar yerlerinde düzenlemeler gerçekleştiriyor.
Bu kapsamda, Adıyaman Belediyesi ile pazarcı esnafının ortak kararı doğrultusunda Alitaşı Mahallesi’nde oluşturulan yeni semt pazarı, dört mahalleye ortak noktadan hizmet vermeye başladı.
Her salı kurulan pazar, Sümerevler, Ulu Cami, Mara ve Alitaşı mahallelerinde yaşayan vatandaşların alışveriş için kat ettikleri mesafeyi kısaltırken esnafın da daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmasına olanak sağlıyor.
ZABITA EKİPLERİNDEN DÜZENLİ DENETİM
Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, semt pazarlarında vatandaşların güvenli ve sağlıklı koşullarda alışveriş yapabilmesi amacıyla denetimlerini sürdürüyor.
Denetimlerde ürünlerin fiyat etiketleri, tartı aletleri ve son tüketim tarihleri kontrol edilirken pazar düzeninin korunmasına yönelik çalışmalar da gerçekleştiriliyor.
MENTEŞ: “450 ESNAFIMIZLA HAFTANIN YEDİ GÜNÜ HİZMET VERİYORUZ”
Adıyaman Semt Pazarcılarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kadir Menteş, belediyeyle yürütülen iş birliğinin hem esnafa hem de vatandaşlara önemli kolaylıklar sağladığını belirtti.
Kent genelinde 450 pazarcı esnafının faaliyet gösterdiğini ifade eden Menteş, şunları söyledi: “Adıyaman’da 450 esnafımızla haftanın yedi günü farklı mahallelerimizde hizmet veriyoruz. Çalışanlarımızla birlikte yaklaşık bin kişi geçimini pazarcılıktan sağlıyor. Belediye Başkanımız Sayın Abdurrahman Tutdere, esnafımıza her türlü desteği veriyor. Zabıta ekiplerimizle koordineli şekilde tartı, fiyat etiketi, ürün ve son tüketim tarihi kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Belediyemizin desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz.”
“DÖRT MAHALLEYİ ORTAK BİR NOKTADA BULUŞTURDUK”
Alitaşı Mahallesi’ndeki yeni pazar yerinin ulaşım açısından önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirten Menteş, şöyle devam etti: “Sümerevler, Ulu Cami, Mara ve Alitaşı mahallelerimizi ortak bir noktada buluşturduk. Salı günleri Alitaşı Mahallesi’nde kurduğumuz pazarımız, Kale arkasından Sümerevler’e kadar geniş bir bölgeye hizmet veriyor. Böylece vatandaşlarımızın pazara ulaşımını kolaylaştırırken esnafımızın da daha fazla müşteriye ulaşmasını sağladık.”
İNDERE TOKİ’DEKİ YENİ PAZAR DA HİZMETE BAŞLADI
Adıyaman Belediyesi’nin desteğiyle İndere TOKİ bölgesinde de yeni bir semt pazarı oluşturulduğunu belirten Menteş, yaklaşık 16 bin kişinin yaşadığı bölgedeki pazarın vatandaşlardan olumlu karşılık aldığını söyledi.
Menteş, “İndere TOKİ bölgesinde Belediye Başkanımızın desteğiyle yaklaşık 8 dönümlük alanda yeni bir pazar yeri oluşturduk. Bölge halkımızın önemli bir ihtiyacını karşılayan pazarımız, ilk kurulduğu günden itibaren büyük ilgi gördü. Esnafımıza sağladığı imkânlar ve destekleri dolayısıyla Belediye Başkanımız Sayın Abdurrahman Tutdere’ye teşekkür ediyoruz.” dedi.
ESNAF VE VATANDAŞ YENİ PAZAR YERİNDEN MEMNUN
Alitaşı Mahallesi’nde alışveriş yapan vatandaşlar, pazarın evlerine daha yakın bir noktada kurulmasının günlük yaşamlarını kolaylaştırdığını ifade etti.
Pazarcı esnafı ise yeni düzenlemeyle müşterilerine daha kolay ulaştıklarını belirterek pazar yerinin oluşturulmasına katkı sunan Adıyaman Belediyesine ve Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’ye teşekkür etti.