Adıyaman’da 6 Şubat Depremleri İçin Anma Programı Düzenlenecek

6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümünde, Adıyaman’da hayatını kaybeden vatandaşlar için kapsamlı bir anma programı düzenlenecek. Adıyaman Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilecek program, 5 ve 6 Şubat 2026 tarihlerinde çeşitli etkinliklerle icra edilecek.

GÜNCEL - 04-02-2026 08:50

 

Anma programı, 5 Şubat Perşembe günü saat 18.30’da Meydan Camii’nde okunacak Mevlid-i Şerif ile başlayacak.

6 Şubat Cuma günü ise anma etkinlikleri sabaha karşı başlayacak. Saat 03.40’ta Valilik önünde toplanılacak, ardından Saat Kulesi’ne sessiz yürüyüş gerçekleştirilecek. Saat 04.17’de Saat Kulesi mevkiinde anma programı düzenlenecek.

Sabah saatlerinde Meydan Camii’nde sabah ezanı, Kur’an-ı Kerim tilaveti, dua ve sabah namazı kılınacak. Gün içerisinde deprem şehitleri için Yeni Mezarlık’ta kabristan ziyareti yapılacak, Mezarlık Camii’nde Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim tilaveti okunacak.

Saat 14.00’te Mustafa V. Koç Konferans Salonu’nda “Yüzyılın Depreminin Üçüncü Yıl Dönümü Anma ve Panel Programı” gerçekleştirilecek. Saat 16.00’da ise TPAO Kültür Merkezi’nde 6 Şubat Depremleri Anma Sergisi ve salon programı düzenlenecek.

Anma etkinlikleri, akşam saat 19.00’da Meydan Camii’nde yapılacak 1001 Hatm-i Şerif duası ve ikram ile sona erecek.

Program kapsamında, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar rahmetle anılacak, birlik ve dayanışma mesajları verilecek.

Haber: Celil Kocataş

Günün Diğer Haberleri