Dr. Fırat, 1 Mayıs’ın yalnızca bir bayram değil, emeğin ve alın terinin değerinin hatırlandığı önemli bir gün olduğuna dikkat çekerek tüm emekçilerin bayramını kutladı. Yayımladığı mesajda çalışma arkadaşlarına özel bir yer ayıran Fırat, uzun süredir aynı hedef doğrultusunda birlikte yol yürüdüklerini belirtti.
“Sizler sadece arkadaşlarım değil, aynı zamanda yol arkadaşlarımsınız. Uzun süredir aynı yolda omuz omuza yürüyoruz. Her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyor, onur duyuyorum. İyi ki varsınız,” ifadelerini kullanan Fırat, ekip ruhunun kurumun en önemli gücü olduğunu vurguladı.
Ekip arkadaşlarının sahip olduğu değerlerin altını çizen Dr. Nurettin Fırat, adalet duygusu, ahlaki duruş, çalışma azmi ve dünyaya bakış açılarının takdire şayan olduğunu belirtti. Bu niteliklerin, yürütülen insani yardım çalışmalarına da doğrudan yansıdığını ifade eden Fırat, “Böylesine güçlü bir topluluğun parçası olmak ve sizlerle birlikte daha güzel bir dünya için çalışmak benim için büyük bir onur,” dedi.
Birlik ve beraberlik mesajı da veren Fırat, geleceğe dair umutlu olduğunu belirterek, “Birlik ve beraberlik içinde daha nice güzel günlere” ifadelerini kullandı.
Mesajında samimi bir üslupla esprili bir detaya da yer veren Dr. Fırat, ekip içinde farklı bir konumda bulunan “Misak abi”ye de değindi. Fırat, “Aramızda bir istisna var tabii… Misak abi, sen patronsun. O yüzden sana klasik anlamda ‘işçi’ diyemiyoruz belki ama seni de aramızdan sayıyoruz, hoş geldin diyoruz. Artık sen de bizdensin,” sözleriyle ekip içindeki sıcak ve samimi bağı ortaya koydu.
Mesajının sonunda tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Dr. Nurettin Fırat, “İyi ki varsınız arkadaşlar. Hepinizi çok seviyorum. Bayramınız kutlu olsun,” ifadeleriyle 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutladı.
Eko Uluslararası Yardım Derneği bünyesinde yürütülen çalışmaların, bu dayanışma ruhu sayesinde daha da güçlenerek devam ettiği belirtilirken, Dr. Fırat’ın mesajı kurum içinde de büyük takdir topladı.