Gerek Var Mıydı?

Yusuf Tırpan

27-01-2024 23:34

Geçtiğimiz yıl yaşanan depremden dolayı 2.yarı maçlara çıkamayan Adıyaman Futbol Kulübü her ne hikmetse sezon başında lige katılma kararı aldı. Yanı başında komşu kent Kahramanmaraşspor ve yeni Malatyaspor Futbol Federasyonu’na başvurarak lige katılmayacaklarını açıkladı.

Deprem kenti Adıyaman’da Adıyaman Futbol Kulübü’nün böyle bir hakkı olmasına rağmen neden bu hakkını kullanmadığını spor kamuoyu hala anlamış değil. Senin oynayacak stadın hali perişan, futbola elverişli değil. Transfer sezonunun bitimine doğru alınan futbolcuların performansı da alınan sonuçlara olumsuz yönde yansıdı.

Yıllar önce Altınşehir Mansur yardımcı stadında Adıyamanspor’un profesyonel lig maçalarının oynadığını uzaktan yakından tüm sporseverler hatırlarlar.  Adıyaman Futbol Kulübü’nün maçalarının oynandığı Kahta’da, Kahtaspor severlerinin takıma verdiği destek küçümsenmez ama taraftarların oraya gidip gelmeleri maddi ve manevi olarak herkesi etkilemiştir.

Adıyaman Futbol Kulübü’nde ilk yarıda alınan başarısız sonuçlarda hiç kuşku yok ki sık hoca değişimi en büyük etken olsa da evinde oynadığı 9 maçta tek galibiyet olması taraftarın tepkisini çekmiştir.

Gurubunda 12 puanla sırasında yer alan Adıyaman Futbol Kulübü’nün küme düşme potasından bir an önce uzaklaşması için ara transfer döneminde çok iyi ve kaliteli futbolcular alması gerekir. Temennimiz isminin Adıyaman olduğu için herkesin destek verdiği kulübün adına yakışır yerde ligi bitirmesidir.

yusufgazegeteci02@gmail.com

DİĞER YAZILARI İlk Yarının Ardından 01-01-1970 03:00