Fatih Mahallesi’nde uzun zamandır kullanılmayan Ali Yılmaz Taziye Evi’nin Yılmaz ailesi tarafından etüt ve kurs merkezine çevrilmesi talebi üzerine Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin girimleri sonrasında etüt ve kurs merkezinin açılışı yapıldı.
Ali Yılmaz Etüt ve Kurs Merkezi’nin açılış programına Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Yılmaz ailesi, mahalle muhtarları, mahalle sakinleri ve öğrenciler katıldı.
TUTDERE; “BİRLİKTE BU ŞEHRİ YENİDEN İNŞA DİP, YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ. BUNA İNANIYORUZ, BU ENERJİMİZ, GÜCÜMÜZDE VAR.”
Ali Yılmaz Etüt ve Kurs Merkezi’nin açılışında konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, şunları söyledi: “Burası Fatih Mahallemize uzun süredir taziye evi olarak hizmet veriyordu. Daha sonra özellikle rahmetli Ali abimizin de burası için vasiyeti vardı. “Gençler buradan istifade etmeye devam etsinler, burası eğitim yuvasına dönsün” şeklindeki vasiyetini yerine getirmek adına burayı gençlerimiz için bir etüt merkezine çevirdik. Buranın alt yapısı, malzemeleri, tüm ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılandı. Buranın açılışını yapacağız, gençlerimizin hizmetine sunacağız. Adıyaman Belediyesi olarak her alanda, her yerde aralıksız olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alt yapıda özellikle depremde büyük yıkım yaşamış olan Alitaşı, Sümerevler, Barbaros, Karapınar, Yeni Mahalle başta olmak üzere bu mahallelerimizdeki kanalizasyon, yağmur suyu ve alt yapı çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Her mahallede, her yerde çalışma var. Sizde görüyorsunuz kafanızı yereye çevirirseniz bir iş makinesi, belediye başkanlığımızın ve belediyemizin araçlarını, gereçlerini görüyorsunuz. Bu süreçte alt yapı çalışmaları yapılırken ister istemez vatandaş olarak biraz trafik anlamında kontrolümüz bozuluyor. Ama bunlarda bu işin doğasında olan şeyler. Alt yapıyı yapmadan üst yapıyı yapmanın bu şehre bir anlam katmayacağını bildiğimiz için biz işe alt yapıdan başladık. Alt yapı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz 2025’in sonlarına doğru veya ortalarına doğru Adıyaman’da alt yapıda işleri iyi bir noktaya getirmek. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz, destekleriniz için teşekkür ediyoruz. Bu süre zarfında halkımızın, sizlerin büyük bir desteği var. Bu yoğun tempoya sizlerden aldığımız destekle, dua ile dayanıyoruz. Yoksa bu şehrin hiçbir kitapta yazılı olmayan milyonlarca sorunu var. Bu milyonlarca sorunun üstesinden sizlerle beraber geleceğiz. Birlikte bu şehri yeniden inşa dip, yeniden ayağa kaldıracağız. Buna inanıyoruz, bu enerjimiz, gücümüzde var. Tüm kurumlarımızla birlikte güçlü bir dayanışmamız var. Adıyaman hak ettiği yere gelecek. Adıyaman birliğin, beraberliğin, kardeşliğin şehri olacak. Bundan hiçbirinizin kuşkusu olmasın. 6 Şubat’ın arifesindeyiz, 6 Şubat felaketinde çok büyük kayıplar yaşamıştık. 6 Şubat’ta yitirdiğimiz bütün canlarımıza, hemşerilerimize, bütün dostlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz onların hatıralarını ve anılarını da yatacağız.”
TUTDERE; “BU ZORLU EKONOMİ KOŞULLARDA ÇOCUKLARI, GENÇLERİ, ZORDA OLAN BÜTÜN AİLELERİ EĞİTİM ALANINDA DESTEKLEYECEĞİZ, ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLAYACAĞIZ.”
Başkan Tutdere konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Burası bir eğitim kurumu, 6 Şubat’ta eğitim camiasından da çok sayıda öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi kaybettik. Onlara da bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz bugün Fatih Mahallemizde gençlerimizin rahat çalışabilecekleri bir ortamı hazırladık. Adıyaman’da ders çalışmak gençler için çok büyük bir sorun haline gelmiş, kütüphanelerimiz, ders çalışma alanları yetersiz. Bu sorunun farkındayız, bu sorunun çözümü içinde adım attık. Burayı etüt merkezi olarak gençlerimize armağan edeceğiz, mahallemize kazandıracağız. Yakın zamanda da Abdulhamit Han Kültür Merkezi’mizin altında bulunan yerde de bir kütüphanemizi gençlerimizin kullanımına açacağız. Adıyaman’da kalıcı kütüphane sorununu çözmek adına adımlar atıyoruz. Bu konuda da girişimlerimiz var, bu girişimlerimiz somutlaşınca sizlerle paylaşacağız. Eğitim hepimizin önem verdiği gençlerimiz ve bu ilin geleceği için en önemli iş. Biz bu konuda belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız, çocuklarımızın, gençlerimizin yanında olacağız. Bu zorlu ekonomi koşullarda çocukları, gençleri, zorda olan bütün aileleri eğitim alanında destekleyeceğiz, çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız. Şimdiden bu eğitim ve etüt merkezimizin gençlerimize, mahallemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Geçmişte taziye evi olarak kullanılmasına hem de şimdi etüt merkezi olarak gençlerimize armağan eden Yılmaz ailesine Adıyaman Belediye başkanı olarak bir kez daha teşekkür ediyorum. Rahmetli Ali amcamızı rahmetle anıyorum. İnanın ki burada olsaydı en mutlu insan olacaktı. Çünkü çocukları, gençleri seviyordu. Bizde onun bize bıraktığı güzel ahlakı, güzelliği, dostluğu bu eserde yaşatmaya devam edeceğiz. Bu etüt merkezimiz burada nice doktorların, avukatların, öğretmenlerin, değişik meslek sahiplerde gençlerimizin yetişeceği merkez haline gelecek. Ve gençlerimiz burada geleceğe güvenle hazırlanacaktır. Etüt merkezimiz gençlerimiz ve bölgemiz için hayırlı ve uğurlu olsun.”
Haber: Ömer Karakuş