Adıyaman Haber
HV
16 TEMMUZ Çarşamba 23:30

Adıyaman Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Adıyaman Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere başkanlığında gerçekleşti. 19 gündem maddesinin karar bağlandığı toplantıda bağımsız meclis üyesi Halil İzci CHP Meclis Grubu’na geçti.

YEREL
Giriş Tarihi : 02-07-2025 09:00
Adıyaman Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

 

19 MADDE OYLANDI

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, 13 ana gündem maddesi ile 6 ek gündem maddesi oylanarak karara bağlandı.

Meclis Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, belediye çalışmaları hakkında meclis üyelerine kapsamlı bilgi verdi. İlk olarak, İller Bankası’ndan 2010 yılına ait memur ve emekli sandığı kesenekleri nedeniyle yapılan kesintilere değinen Başkan Tutdere, her ne kadar belediye mali olarak sıkıntı yaşasa da bu sorunun üstesinden geleceklerini vurguladı.

“KESİNTİ OLSA DA ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Başkan Tutdere sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ay, İller Bankası’ndan belediyemize aktarılan ödenekten, 2010 yılı ve sonrasına ait memur ve emekli sandığı keseneklerinden kaynaklı olarak 50 milyon TL kesinti yapıldı. Bu kesinti, belediyemizin mali açıdan bazı sıkıntılar yaşamasına neden oldu. Devam eden işlerimiz var; başta hizmet binamız olmak üzere diğer yatırımlarımız ve hak ediş ödemelerinde aksaklıklar yaşadık. Ancak bunların da üstesinden geliriz. Biz Adıyaman Belediyesi’yiz; mutlaka bir yolunu bulup, birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerimizi sürdürmek zorundayız. Çünkü halkımız hâlâ depremle mücadele ediyor, yaralarını sarmaya çalışıyor. Biz de zamanla yarışıyoruz. Zamanla yarıştığımız için kaynak sorunlarını ve diğer engelleri aşmak, yeni yollar üretmek zorundayız. Bu kaynakları aşmanın ve çözüm üretmenin sorumluluğu bu meclise, Adıyaman Belediye Meclisi’ne ve bizlere aittir. Bugünkü toplantımızda da bu konuları istişare edeceğiz, birlikte çalışacağız, birlikte değerlendireceğiz ve kararlar alacağız. Aldığımız her karar, halkımız ve memleketimiz için olacaktır.”

 

BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ HALİL İZCİ CHP MECLİS GRUBUNA KATILDI

Başkan Tutdere, bağımsız belediye meclis üyesi olan Halil İzci’nin CHP Meclis Grubu’na geçme kararını açıkladı. İzci’yi kutlayan Başkan Tutdere, “Daha önce bağımsız olan belediye meclisi üyesi arkadaşımız sayın Halil İzci bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi grubuna katılmıştır. Kendisine hoş geldiniz, hayırlı olsun diyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin.” dedi.

İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

Öte yandan Başkan Tutdere, bazı işletmeleri bir araya toplamak ve tek merkezden yönetmek amacıyla İştirakler Müdürlüğü kurulması kararını meclis üyeleriyle paylaştı. Başkan Tutdere, her müdürlüğün kendi bünyesinde AR-GE çalışmalarını sürdüreceğini ve bu nedenle AR-GE müdürlüğü kapatacaklarını belirtti.

TUTAK AİLESİ VARLIK MAHALLESİNE TAZİYE EVİ KAZANDIRACAK

Varlık Mahallesi’ne iş insanı Abdullah Tutak tarafından taziye evi yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bir taraftan şehrimize hem il içinden hem de il dışından yatırım ve destek gelmesi için ikili ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Dostlarımızı, Adıyaman’ı seven insanları ziyaret ediyor, şehrimize katkı sunmaları için görüşmeler yapıyoruz. Varlık Mahallemiz sosyo-ekonomik olarak yıllardır mağdur kalmış bir mahalle. Burada bir taziye evine ciddi anlamda ihtiyaç vardı. Bütçemizin bu proje için yeterli olmaması nedeniyle yaptığımız görüşmeler sonucunda, Adıyaman’ın gururu, istihdam ve yatırımlarıyla hepimizi duygulandıran değerli hemşehrimiz iş insanı Abdullah Tutak, taziye evini yapma teklifinde bulundu. Protokollerimizi imzaladık, temel atma işlemlerini gerçekleştirdik. Kısa süre içerisinde inşaatı tamamlayıp, anahtar teslimini belediyemize yapacak. Abdullah Bey, taziye evine kızlarının isminin verilmesini talep etti. Biz de daha önce aldığımız ilkesel bir karar gereği, belediyemize ve şehrimize katkıda bulunan hayırseverlerin önerdiği isimleri vermeyi kabul etmiştik. Bu çerçevede gerekli karar alınacaktır.”

SANKO HOLDİNG 2 ARAÇ HİBE EDECEK

Öte yandan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu tarafından Adıyaman Belediyesi’ne 2 adet araç hibe edileceğini ifade eden Başkan Abdurrahman Tutdere, “Gaziantep’te, Adıyaman’a yıllardır yaptığı yatırımlarla şehrimize önemli katkılar sunan ÇİMKO ve SANKO’nun sahibi Sayın Abdulkadir Konukoğlu’nu teşekkür amacıyla ziyaret ettik. Görüşmemizde, özellikle sosyal destek hizmetlerimizin saha çalışmalarında kullanmak üzere iki adet araca ihtiyacımız olduğunu kendilerine ilettik. Sağ olsunlar, taleplerimizi karşılıksız bırakmadılar ve iki adet sıfır aracı belediyemize göndereceklerini belirttiler. Kendilerine Adıyaman halkı adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞINDAN ARAÇ VE HİBE DESTEĞİ

Başkan Abdurrahman Tutdere son olarak bakanlık düzeyinde yapılan görüşmeler, şehre kazandırılacak yeni araç ve ekipman destekleri ile belediyenin devam eden çalışmaları hakkında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz meclis toplantımızın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum Adıyaman’a geldi. O toplantılara biz de katıldık ve belediyemizin çeşitli talep ve ihtiyaçlarını kendilerine ilettik. Özellikle İndere bölgesinin yeniden yerleşime açılması konusundaki beklentimizi dile getirdik. Ayrıca çöp aracı, çöp konteyneri ve temizlik aracı ihtiyacımızı da paylaştık. Sağ olsunlar, bir çöp aracı, bir temizlik aracı ve 400 adet çöp konteyneri desteği sağlanacağı ifade edildi. Gerekli yazışmaları tamamladık, bu vesileyle bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra arıtma tesisimizin bakım ve onarımı için 10 milyon TL hibe, 90 milyon TL de kredi belediyemize tahsis edilecek. Adıyaman Belediyesi olarak tüm birimlerimizle birlikte, yol, asfalt, altyapı ve diğer alanlarda durmaksızın çalışıyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarıma, birim müdürlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz ve bu afeti hep birlikte aşacağız, şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Bu irade, bu azim ve çalışma disiplini hepimizde var. İşimize odaklanacağız ve mutlaka bu şehri düştüğü yerden kaldıracağız. Tüm kurumlarımızla güçlü bir iş birliği içinde, süreçleri halkımızın lehine en olumlu şekilde sonuçlandırmaya devam edeceğiz.”

Ömer KarakuşÖmer Karakuş

YORUMLAR