SAĞLIK
Giriş Tarihi : 13-05-2022 01:07

Adıyaman Üniversitesi Bünyesindeki 9 Binaya “Erişilebilirlik Belgesi” Verildi

Adıyaman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla engelli bireylerin sosyal hayata aktif bir şekilde katılımlarını sağlayacak düzenlemeler yapan ildeki kamu kurumları ile özel kuruluşlara “Erişilebilirlik Belgesi” verdi.

Adıyaman Üniversitesi Bünyesindeki 9 Binaya “Erişilebilirlik Belgesi” Verildi

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak şekilde yerleşke girişleri, otoparkları, engelli rampaları, kapılar, koridorlar ve asansörleri engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getiren Adıyaman’daki bazı kamu kurumları ile özel kuruluşlar belgelerini Vali Mahmut Çuhadar’dan aldı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkan Yardımcısı Şerif Ayaz, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, bazı kurum amirleri, engelli derneklerinin başkan ve temsilcileri ile engelli vatandaşlar ve onların aileleri katıldı.   

Gerçekleşen programda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından engelli ve yaşlı hizmetlerini kapsayan çalışmaları içeren slayt gösterimi yapılırken Adıyaman Üniversitesi, bünyesindeki  9 bina için erişilebilirlik belgesi almaya hak kazandı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’a Rektörlük binası, Fen Edebiyat Fakültesi, Turizm ve Uygulama  Oteli, Eğitim Bilimleri Fakültesi Vehbi Koç Binası, Semt Polikliniği, Devlet Konservatuvarı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri adına kazanılan erişilebilirlik belgesi Vali Mahmut Çuhadar tarafından takdim edildi.

Programda konuşan Rektör Turgut, Üniversite olarak elde edilen başarıdan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Turgut, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve onların hayat standartlarının yükseltilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Engelli olmak asla bir kusur veya eksiklik değildir. Çünkü, engelli olmak kimsenin tercihi değildir. Bugün sağlıklı bir insan olabiliriz, ancak yarın bizlerin de engelli olmayacağının bir garantisi yoktur. Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve onların sorunlarına çözüm bulmak her şeyden önce bir insanlık görevidir. Devletimiz, engellilerin sosyal hayata katılmaları, eğitim ve iş hayatına katılımları için çalışmalarını sürdürürken, biz de Adıyaman Üniversitesi olarak, engelli öğrenci ve personelimizin hayatlarını kolaylaştırmak için dokunuşlar yapıyoruz. Onların engellerini görmezden gelip, ihtiyaçları olan desteği vererek psikolojik ve sosyal yönden normal bir hayat sürmelerine yardımcı oluyoruz. Engelliler Haftası dolayısıyla engelli vatandaşlarımıza toplum olarak farkındalığımızın artmasını temenni ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin kalkması daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam standardına kavuşmalarını diliyor, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı en iyi dileklerimle kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş