EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-06-2022 01:59

ADYÜ Kampüs Alanına Sürüngen Savar Yerleştirildi

Adıyaman Üniversitesi kampüs alanındaki belirli noktalara personel ve öğrencilerin güvenli bir şekilde hayatlarına devam edebilleri için sürüngen savarlar yerleştirildi. Her biri 1600 metrekare alanda etkili olan sürüngen savarlar, Üniversite Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kampüs alanındaki belirli alanlara yerleştirildi.

ADYÜ Kampüs Alanına Sürüngen Savar Yerleştirildi

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut nezaretinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yılan, köstebek ve fare gibi kemirgen hayvanların, insanların yaşam alanlarından uzak tutulması planlanıyor. 
Çalışmalarla ilgili konuşan Prof. Dr. Turgut, “Üniversitemiz personeli ve öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği bizler için çok önemli. Havaların ısınması, çeşitli bitki türüne ev sahipliği yapan kampüs alanımızda sürüngen hayvanların ortaya çıkma olasılığını artırıyor. Bu nedenle Üniversitemizin birçok noktasına sürüngen savarlar yerleştirdik. Çalışmalar kapsamında yılan başta olmak üzere çeşitli sürüngenleri yaşam alanlarından uzaklaştırmayı planlıyoruz, herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum.” dedi.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş