GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-01-2023 01:25   Güncelleme : 27-06-2023 18:07

Ağaçlar Sessiz Sedasız Katledildi

Adıyaman’ın şehir merkezinde yer alan Karadağ orman alanlık içerisinde yer alan ağaçların kesildiğini gören vatandaşlar yaşanan bu duruma tepki gösterdi. Yol kenarından geçerken ormanlık alan içerisindeki ağaçların kesildiğini gören vatandaş yaşanan olay karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Ağaçlar Sessiz Sedasız Katledildi

Gördükleri manzara karşısında yetkililerden açıklama beklemeyen vatandaşlar, çekmiş oldukları fotoğrafları Adıyaman’da Haber Gazetemize ulaştırdı. Böylesine bir orman katliamına sessiz kalamayacaklarını bildiren vatandaşlar konuyla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini savundu.

Gazetemiz aracılığıyla yetkililere seslenen vatandaşlar; “Adıyaman’ın şehir merkezinde yaşadığımız için her gün arkadaşlarımızla birlikte bu güzergahta doğa yürüyüşü yapıyoruz. Bugün de burada yapmış olduğumuz doğa yürüyüşü sonrasında ağaçların iş makinesi ile kesildiğini fark ettik. Bizler ağaçların kesildiği an burada olsaydık kesinlikle bu ağaçların kesilmesine izin vermezdik. Fakat tesadüfen buradan geçerken ağaçların kesildiğini fark ettik. Bu ağaçlar yıllar önce dikilmiş olan ağaçlardır. 80’li yıllarda ilkokula gittiğimiz dönemlerde bu ağaçları öğrenciler olarak bizler dikmiştik. Düşünün ki; aradan yıllar geçmiş ve bu ağaçlar bugünlere gelmiş. Fakat bugün ise sebebini bilmediğimiz bir nedenden dolayı bu ağaçların kesildiğini görmek bizleri derinden etkiledi. Umarız bir daha bu gibi manzaraları görmemiş oluruz. Sonuç itibariyle ağaçlarda tıpkı insanlar gibi birer canlıdır. Ağaçlar bizim nefes alabilmemiz için vardır. Bu sebeple bu ağaçların kesilmek yerine bakılması gerekir. Bu konuda yapılan hatayı kamuoyuna ulaştırmak adına çekmiş olduğumuz fotoğrafları gazetenize ulaştırdık. Amacımız bu manzaraların bir daha yaşanmamasıdır” dediler.

Haber: Ömer Karakuş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş