SİYASET
Giriş Tarihi : 23-04-2022 22:20

Başkan Dağtekin’den ‘23 Nisan Çocuk Bayramı’ Mesajı

AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Dağtekin’den ‘23 Nisan Çocuk Bayramı’ Mesajı

Mesajında “23 Nisan, egemenliğin kayıtsız-şartsız millete ait olduğunun tarihe silinmez bir kayıt olarak geçtiği gündür” diyen Başkan Dağtekin şu ifadelere yer verdi.

“Gazi Meclisimiz, 23 Nisan 1920'de, hangi şart, tehdit ve tehlike altında olunursa olunsun, Devletimizi sonsuza kadar yaşatmanın, Milletimizin refah ve mutluluğunu daim kılmanın en vazgeçilmez şartı olan 'Milli Egemenlik'i 'kayıtsız, şartsız' muhafaza ve müdafaa etmek için kuruldu. 102 yıl sonra, Türk Halkı'nın 'Milli İradesi'nin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'miz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettikleri gibi; stikbal mücadelemizin ve bağımsızlığa giden yolun öncüsü olmuştur. Meclisimizin, Milli Mücadelemizde gönüllerde yaktığı ateş en karanlık günlerde aziz milletimizin yolunu aydınlatmış, halkımıza güç, cesaret ve moral aşılamıştır”

           Binlerce yıllık medeniyet birikimi ve millet olma şuuruyla tarihin her dönemine damgasını vurmuş olan Türkiye’nin, bundan tam bir asır önce milli mücadeleye girişerek emsalsiz bir destan yazdığını anımsatan Dağtekin “ İki kez Gazi unvanına sahip olan Meclisimiz, Kurtuluş Savaşımız sonrasında, 15 Temmuz gecesi, bir kez daha, hainlere, onların yurtiçi ve yurt dışındaki yardakçılarına ve hainleri maşa olarak kullanan karanlık odaklara, Türk Halkı'nın 'Milli İradesinin Tecelligahı' olarak, 'Milli Egemenlik'in kayıtsız şartsız Türk Milleti'nde olduğunu, Türklerin 'bağımsızlık', 'egemenlik', 'milli irade', 'cumhuriyet' ve 'demokrasi'ye bağlılığıyla örülmüş 'çelik gibi inanç'ını, 'parlak bir gelecek' için 'mücadele azmi'ni dünyada kırabilecek bir hiç bir güç olmadığını bir kere daha  gösterdi” dedi.

            İnsan Haklarımız ve Sosyal Politikalar birimlerinin sürekli Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarla yakından ilgilendiğini ve çocuklara yönelik projeler hazırladıklarısını hatırlatan Dağtekin "23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı" çocuklarımızın gülen çehrelerinin gülüşlerinin devamının duasındayım. Allah neslimizi, geleceğimizi, emanet edeceğimiz nesilleri bize nasip etsin. Çocuklarımız bizlere emanet o emanetleri inşallah en iyi bir şekilde güzel bir Türkiye’yi kendilerine teslim noktasında gayret sarf etmemiz gerekiyor.  İnsan Haklarımız ve Sosyal Politikalar birimimiz Sevgi Evleri'nde olan çocuklarımızla sürekli istişare halinde çalışmalar yürütüyorlar. AK Parti olarak yeni neslin geleceğin bizim neslin inşasını yapabilecek dirayette çocuklar olarak yetişmesi noktasında duacıyız ve bu iradeyi her yönüyle hayatın hel alanına yansıtan bir iktidarız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyeti’mizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin muasır medeniyet fikrine ulaşmasında emeği geçen TBMM’nin kahraman üyelerini saygı ve şükranla anıyorum. Bugüne ayrı bir anlam katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, yavrularımıza sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi

 

 

 

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş