SİYASET
Giriş Tarihi : 27-12-2022 21:10   Güncelleme : 07-01-2023 02:20

Başkan Mustafa Yetiş’ten Gündeme İlişkin Açıklamalar

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, İl Sekreteri Ahmet Türk, Merkez ilçe Başkanı Cemil Özdaş, Adıyaman’da Haber Gazetemizi ziyaret yerel basının önemine vurgu yaptı.

Başkan Mustafa Yetiş’ten Gündeme İlişkin Açıklamalar

Ziyarette açıklamada bulunan HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, basının gündeme getirdiği konuları yakından takip ettiğini vurgulayarak, Adıyaman’ın sorunlarına dikkat çekti.

HÜDA PAR’ın amacı hakkında açıklamada bulunan Başkan Mustafa Yetiş, “HÜDA PAR olarak amacımız, bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde içi boşaltılmış olan, aslında bizi biz yapan insani ve İslami değerleri yeniden ihya etmek ve yaşanılır kılmaktır. Toplumu sisteme değil, sistemi toplumun inanç değerleriyle uyumlu hale getirmek, inanç ve ibadet hürriyetinin önündeki engelleri kaldırmak, insani temel hak ve hürriyetlerin gerçek anlamda tanınmasını sağlamak, Kürt meselesinin adalet temelinde çözümünü sağlamak, adil, bağımsız ve tarafsız bir yargının oluşumunu sağlamaktır. Can, mal, din, akıl ve nesil emniyetini sağlamak; ahlaki yozlaşmaya dur demek, toplumun temel değerlerini siyasete taşımak ve hakim kılmak, toplumun huzur ve barışını sağlamaktır. Sosyal adaleti sağlamak, dış ilişkilerin mihverine adaleti yerleştirmek, mazlum ve Mustaz’af halklarla dayanışmayı sağlamak, programında yazılı diğer hedefleri gerçekleştirmektir” dedi.

“Siyasette kutuplaştırıcı dilden vazgeçilmelidir”

Türkiye siyasetinde ve yerel siyasette yapıcı ve kaynaştırıcı bir dil kullanılması gerektiğinin altını çizen Yetiş, “Maalesef ülkemizde kullanılan siyasi dilin ne kültürümüzle ne de inancımızla bağdaşmayacak hiçbir tarafı yoktur. “Muhalefet yapacağım” diye iktidarın her yaptığı iş iyi ve memleketin faydasına dahi olsa onu karalamak ve hakaret etmek veya muhalefetin yaptığı eleştiri yerinde ve yapıcı bir eleştiri de olsa onlara aynı üslupla cevap vermek bu ülkede hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Bizler HÜDA PAR olarak siyasete yeni bir dil ve yeni bir renk kattığımıza inanıyoruz. Eleştirirken kırmadan, dökmeden ve hakaret etmeden memleketin maslahatı doğrultunda eleştirmek, eleştirilerinde bu yönden ele alınarak değerlendirilmesini siyasete kattık ve daha bu siyasete katacak çok değerimizin de olduğu kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

“Yerel basın desteklenmelidir”

Yetiş, vatandaşların sesi ve soluğu olması gereken basının özgür bir şekilde insani ve İslami değerler çerçevesinde rahatlıkla hareket etmesinin sağlamsı gerektiğini belirterek; “Yerel basınımızın çok ciddi sıkıntıları var. Özellikle salgınla birlikte artan kağıt maliyetleri, akaryakıt ve kira zamları, sigorta primleri ve basın mensuplarımızın kullandığı cihazlara gelen fahiş zamlar basın çalışanı arkadaşlarımızı çok ciddi sıkıntılara sokmuştur. Bu anlamda yerelde yapılan israfın önüne geçilerek tek geçim kaynağı kalemi olan basın mensubu kardeşlerimiz desteklenmelidir. Bu destek dostluk ve ikili ilişkilerin ötesinde adalet ve hakkaniyet çerçevesinde yapılmalıdır. Taşıdıkları basın kimlik kartlarının bir karşılığı olmalıdır. Yaptıkları doğru bir haberden dolayı “Bizi eleştirdin, seninle anlaşmamızı fes ediyoruz” gibi cümleler yerine basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür edilmelidir. Bununla birlikte bası mensubu arkadaşlarımız da ellerindeki imkânı memleketin faydasına olacak şekilde kullanmalı, kalemini baskı ve şantaj aracına dönüştürerek kalemine ve memleketine ihanet etmemelidir” şeklinde konuştu.

“Doğrunun yanında, yanlışın karşısında olacağız”

Yetiş açıklamasının devamında, “Yerel sorunları tespit ve çözüm önerileri bağlamında elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Yerel yönetimlerin tek gayesi hizmet olmalıdır. Fakat nihayetinde bu idarecilerde insandır. Bazen unutabiliyor, bazen sorunu göremiyor, bazen de ne yazık ki; dost, ahbap ilişkileri içerisinde hareket edilebiliyor. Bu durum karşısında bizler HÜDA PAR olarak “Hakkın hatırı alidir, başka hatırlara feda edilemez” düsturu içerisinde hareket ederek yanlış kimden gelirse gelsin karşısında, doğru kimden gelirse gelsin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Sırrı Ergün

Ömer KarakuşÖmer Karakuş