SİYASET
Giriş Tarihi : 16-02-2022 22:22

Bozat; “Adıyaman'da Esnaf Perişan”

CHP Adıyaman İl Hukuk Sorumlusu İl Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Levent Bozat, “3 gündür Adıyaman’da işyerlerinin faaliyetleri aksamış durumda çoğu kapalı insanlar işyerine gidemiyor. Mali Müşavirler mükelleften evrak alamıyor ve beyannameleri yetişemeyecek” dedi.

Bozat; “Adıyaman'da Esnaf Perişan”

 

“Nakliyatçılar ve taşımacılar perişan”

Bozat Adıyaman'da 3 gündür işyerlerinin faaliyetlerinin durduğunu söyledi. Bozat, "Organize Sanayi aksamış mağduriyet büyük, insanlar köyde oturuyor yollar kapalı fabrikada çalışıyor işe gidemiyor.

Vergi mükellefleri ayın 26’sında kdv-muhtasar ödemesi yapacak ayın 31’inde SGK ve vergi yapılandırma ödemeleri var. Nakliyatçı ve Taşımacılar perişan. Hazine ve Maliye Bakanlığı Adıyaman ve bölgemiz için mücbir sebep ilan etmesi zorunlu hale gelmiştir. Yetkili kurumlar gerekeni yapmalı. Mücbir sebepler 213 sayılı VUK'nun 13. maddesinde düzenlenen ve mükelleflere belli özel durumların varlığı halinde sürelerin işlemesini durduran nedenlerdir. Doğal afetler sonucu ilan edilen bölgedeki vergi mükelleflerinin Ödevlerini yerine getirme sürelerini durduran ve ileri bir tarihe atan uygulamadır. Esnaf ve Ticaret Odaları bu konuda talepte bulunmalı yetkili kurumlar gerekeni yapmalıdır. Acilen bu destek sağlanmalıdır. Adıyaman bu kadar sahipsiz değildir" dedi.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş