GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-01-2023 01:29   Güncelleme : 07-01-2023 23:10

Büro Memur Sen İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

Büro Memur Sen Adıyaman Şubesi Genel Başkan Yusuf Yazgan’ın katılımıyla il divan toplantısını gerçekleştirdi.

Büro Memur Sen İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

Gerçekleşen Adıyaman Büro memur Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısına, Genel Başkan Yusuf Yazgan, Genel Başkan vekili Ahmet Kızıl, Genel Başkan Yardımcıları Halil Küçükdevlet ve Abdullah Koyuncu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ve sendika üyeleri katıldı.

İl divan toplantısında konuşan Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, hedeflere ulaştıklarını belirterek, “Türkiye genelinde Büro Memur Sen teşkilatını kurmak için büyük mücadeleler verdik. Cumhuriyetimizin 100. yılında da sendikamız 100 bin hedefine ulaşacaktır. Şubelerimizin hedeflerini de bir bir gerçekleştirdiklerini görmek bizleri mutlu etti. Adıyaman şubemizde istenilen hedefi aşmış durumda. İnşallah daha yukarıda taşıyacağız. Adıyaman Büro Memur Sen’de bayrağı devir alan Mahmut Ergen başkanımızda çıtamızı yükseltmeye devam ediyor. Teşkilatçılıkta böyle bir şeydir. Ülke genelinde sendikalarımız önemli aşamalar katlettiler. Bizlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2013 yılında genel merkez hizmet binamızı satın aldık. Profesyonel şubelerimiz kuruldu. Üye sayımızı gün geçtikçe arttırdık. 99 bin hedefini aştık. Bu yıl da 110 bin hedefindeyiz” dedi.

AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ise, sorunları yakından takip ettiklerini belirterek, “Sorunları raporlar halinde aldık. Bizlerde genel merkezimize ileteceğiz. Takibi sürdüreceğiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemiyi ayakta tutmak da hepimizin görevidir” dedi.

“Çalışanlarımızın sorunlarının çözülmesi için gerekli gayreti göstermekteyiz”

Büro Memur Sen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Ergen divan toplantısında yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek; “Sendikamız Mehmet Fatih Uğurlu ve dava arkadaşları tarafından kurularak, “Kamu Büro Sen” adı altında faaliyetlerine başlamıştır. Yönetim kurulunun aldığı kararla 1995’te Mehmet Akif İnan’ın öncülüğünde kurulan Memur Sen Konfederasyonu’na kurucu üye olarak katılmıştır. Bugün o dönemlere tanıklık eden, çileli yollardan geçen, 2001 yılından buyana Büro Memur Sen’imizin 6 dönem genel başkanlığını yapmış olan ve yapmaya devam eden Genel Başkanımız Yusuf Yazgan ile Adıyaman şubemizde 4 dönem şube başkanlığı yapmış olan Kadir Özşahin’in, sendikamızın bugünlere gelmesinde katkı ve emekleri büyüktür. Bizler 24 Haziran 2021 yapılan seçimde seçilerek yönetim kurulu olarak iş başı yaptık. Sendikamızın temel felsefesi olan manevi değerlere saygıyı, hak ve hukuk kurallarına bağlılığı temin etmeyi, çalışma barışını sağlamak için mücadeleyi ve kamu çalışanlarımızın sorunlarının çözülmesi için gerekli gayreti göstermekteyiz. Büro Memur Sen’deki sendikal mücadelemize Genel Başkanımız Yusuf Yazgan’ın destek ve katkıları ile devam etmekteyiz. Sendikamız genelde çalışanlarımızın hak ve özgürlükleri için mücadele verirken, yerelde de birtakım etkinliklere ve sosyal faaliyetlerin altına imza atmaktadır. Bu bağlamda yerelde Memur Sen il temsilciliğimizle birlikte ilimizde çok sayıda firma ile Memur Sen Konfederasyonuna bağlı on bir hizmet kolundaki üyelerimiz için sağlıktan, akaryakıta, gıdadan, temizliğe, giyimden, sigorta işlemlerine ve oto yıkama gibi birçok firmayla hizmet karşılığı ve alışverişlerde çeşitli indirim imkanı sağladık. Genel merkezimizce UNICO sigorta ile yapılan anlaşma ile ferdi kaza sigortası ile üyelerimiz güvence altına alınmıştır. Şube olarak faaliyet ve etkinliklerimizi ve twitter, facebook, whatsapp gibi sosyal medya aracılığıyla üyelerimizle paylaşıyoruz. Merkez ve ilçelerimizdeki kurumlarımızı belli bir program çerçevesinde düzenli olarak ziyaret ediyoruz. Genel merkezimiz tarafından yapılan programlar ile diğer illerde yapılan programlara katılıyoruz. Ve bundan sonra da katılmaya devam edeceğiz. Üyelerimizin düğün, taziye, hastalık gibi durumlarında hep yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz”

Başkan Mahmut Ergen, açıklamasının devamında; “Kurumlarımızda çıkan sorunlarla ilgili olarak kurum amirleriyle düzenli olarak görüşmeler yapılıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Genel merkezimizin Türkiye geneli eş zamanlı yaptığı basın açıklamalarını ve eylem kararlarını ilimiz de de düzenli bir şekilde gerçekleştirdik. İlimizde yapılması gereken faaliyet ve etkinliklere şube yönetimimiz ve temsilcilerimizle birlikte istişare ederek daha farklı etkinlikler yapılması için çalışmalarımız devam edecektir. Biz ilimizde sorunların çözümü için ve sendikamızın bir adım daha ileriye gitmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz. Başta genel başkanımız olmak üzere genel başkan yardımcılarımızın teşkilatın birlik ve beraberliğini sağlamak için canla, başla çalıştıklarını gözlemlemekteyiz ve takdir ile karşılıyoruz. Teşkilat mensuplarımızın sorunlarını çözme noktasında canla başla çalıştıklarına inanıyoruz. Bu bağlamda genel merkezimizin bize hedef olarak koymuş olduğu 930 üye sayısını genel merkezimizin desteği ile aşarak 110.000 hedefine katkıda bulunulmuştur. En kısa zamanda genel başkanımızın desteği ile Adıyaman şubesi olarak 1000 üye sayısını aşacağımıza inanıyorum. Sendikamızın fedakar ve cefakar dava adamlarının sorunlarını bir an önce çözüme kavuşturmaları için bu konuyu sendika yetkililerimizden talep ediyorum” diye konuştu.

“Kirada olan personellere acilen kira yardımı ödemesi yapılmalıdır”

Sendika olarak önümüzdeki süreçte müzakere edilmek üzere çözüm noktasındaki bazı taleplerinin olduğunu hatırlatan Mahmut Ergen, şu ifadelere yer verdi; “Şu anda sendikalı olanlara toplu sözleşme ikramiyesi adı altında üç ayda bir 2119 puan katsayı çarpımı sonucu elde edilen 706,00 TL ödenmektedir. Bu tutarın en azında Ramazan ve Kurban Bayramlarında asgari ücret düzeyinde olması gerekmektedir. Yetkili sendikaya dayanışma aidatı ödenmelidir. Ayrıca %2’lik barajın bir an önce TBMM’de yasallaşarak merdiven altı denilen sendikaların emek hırsızlığına son verilmelidir. Aylık maaş zammı ile ilgili olarak yüzdelik dilimli zam oranlarına son verilmeli, seyyanen zam yapılmalı. 3600 ek gösterge konusunda genel merkezimizin çalışmasını takdirle karşılıyoruz. Ancak yeterli bulmuyoruz. Beklentimiz 1/4’üne gelmiş, tüm kamu çalışanlarımızın 3600 ek göstergeden yararlanmasıdır. Birçok kurumda 666 sayılı kararname ile çalışanların elinden alınan haklar tekrar geri verilmelidir. Bu haklar fazla çalışma, ikramiye, nöbet ücreti gibi başlıca haklardır. Yiyecek yardımından çalışanların adil bir şekilde yararlanması için mutlaka ama mutlaka maaşlarına yansıtılarak nakit olarak ödenmesi sağlanmalıdır. Kirada olan personellere acilen kira yardımı ödemesi yapılmalıdır. Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak bu personellerin GİH sınıfına geçirilmeleri sağlanmalıdır. Engelli personelin çalışma şartlarının ilgili yasalarına uygun şekilde düzenlenmesi sağlanmalıdır. Başta aile yardımı ve çocuk yardımı olmak üzere tüm sosyal yardımlar arttırılmalıdır. Ayrıca tüm memurlara eğitime hazırlık yardımı ödenmelidir.  İl dışı sevklerde uygulama birliğinin sağlanması için bakmakla yükümlü olunan kişiler için refakatçı izni sayılması ve il dışı sevklerde yol ücretinin ve yevmiyelerin arttırılması sağlanmalıdır. SGK çalışanlarına denetmen ve uzman olmaları için özel sınavlar açılarak bu kadrolara atanmalarının yapılması sağlanmalıdır. SGK’da yapılan görevde yükselme sınavında tercih yapılmayarak boş kalan kadrolara barajı aşan herkesin atanması ve eş durumundan tayin olan personellerin her yıl beyan zorunluluğu uygulamasının kaldırılması gerekmektedir.”

Haber: Fatma Karakuş

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş