SPOR
Giriş Tarihi : 30-06-2022 11:11

Derin Demirsoy Global Champions Tour Stockholm City'de Birinci Oldu!

Derin Demirsoy, İsveç’te Tarih Yazdı! 16 yıl sonra “Longines Global Champions Tour’u” kazanan ilk Türk oldu!

Derin Demirsoy Global Champions Tour Stockholm City'de Birinci Oldu!

Longines Global Champions Tour'un 17 – 19 Haziran 2022 tarihleri arasında İsveç'in başkenti Stokholm'de düzenlenen engel atlama yarışmaları kapsamında Pazar günü koşulan 1.50m yüksekliğindeki Equestrian Stockholm yarışmasında Milli Sporcumuz Derin Demirsoy Elzas isimli atı ile birinci oldu. 

Demirsoy, zamana karşı koşulan prestijli yarışmayı (Speed Class) 59.92 saniyede hatasız bitirerek birinci olan Demirsoy, Henrick Von Eckermann, Scott Brash, Bertram Allen gibi dünyaca ünlü binicileri geride bırakarak kupanın sahibi oldu ve İstiklal Marşı’nı dinletti. 

( Derin Demirsoy ve atı Elzas)

ongines Global Champions Tour Nedir?

2006 yılında koşulmaya başlanan Longines Global Şampiyonlar Turu (LGCT), dünya çapında her yıl düzenlenen 15 tura kadar yarışmadan oluşan önde gelen bireysel engel atlama gösteri serisidir. FEI Engel Atlama Dünya Sıralaması'ndaki en iyi 30 biniciyi bir araya getirmektedir.

Ömer Karaevli Global Champions Tour Paris'te Birinci 

Longines Global Champions Tour'un 24 - 26 Haziran 2022 tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen engel atlama yarışmaları kapsamında Pazar günü koşulan barajlı 1.55m yüksekliğindeki Saint Laurent Eiffel Challenge yarışmasında Olimpik Sporcumuz Ömer Karaevli Avant Toi isimli atı ile birinci oldu. 

Dünyanın en iyi 31 binicisinin yarıştığı prestijli yarışmanın parkurunu 74.81 saniyede bitirerek 5 binici ile birlikte baraj hakkı elde eden Karaevli, baraj parkurunu 39.85 saniyede hatasız bitirerek birinci olmuştur.

2 binicinin hatasız yaptığı baraj parkurunda Karaevli, Edwina Tops Alexander, John Whitaker, Edward Levy gibi dünyaca ünlü binicileri geride bırakarak İstiklal Marşı’mızı Eyfel Kulesi’ne münazır dinletti. 

Avant Toi isimli atına yalnızca 3 aydır binen Karaevli, sporun en üst seviyesinde yeteneğini, atının gücünü ve atı ile uyumunu kanıtladı. Olimpik binicimize ödülünü Mathilde Pinault ve Virginie Couperie takdim etti.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş