DÜNYA
Giriş Tarihi : 27-12-2022 23:11   Güncelleme : 07-01-2023 02:23

Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) Kuruldu

Merkezi İstanbul’da bulunan Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) Dr. Nurettin Fırat başkanlığında ülkemizin farklı illerinde yaşayan aktivistlerin katılımıyla kuruldu. Yapmış olduğu çalışmalarla dünya genelindeki önemli projelerin içerisinde yer alan Dr. Nurettin Fırat’ın başkanlığında kurulan Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) mazlum ülkelerdeki ve ülkemizdeki insanlara yardım elini uzatacak.

Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) Kuruldu

Savaşların yaşandığı Ortadoğu’da ve farklı ülkelerde gönüllü doktor olarak yaptığı çalışmalarla adını sıkça söz ettiren Dr. Nurettin Fırat’ın kurucusu olduğu Eko Uluslararası Yardım Derneği’nin (EIAO’nun) yönetiminde Adıyaman’da Haber Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ömer Karakuş’ta yer aldı.

“Çalışmalarımızı hem ülke genelinde hem de yurt dışında gerçekleştireceğiz”

Eko Uluslararası Yardım Derneği’nin (EIAO’nun) vizyonu ve misyonu hakkında gazetemize açıklamada bulunan EIAO Başkanı Dr. Nurettin Fırat; “Derneğimizin kısa adı EIAO olduğu gibi derneğimizin merkezide İstanbul’da yer almaktadır. Çalışmalarımızı hem ülke genelinde hem de yurt dışında gerçekleştireceğiz. Derneğimiz kar amacı gütmeden yurtiçinde ve yurtdışında öncelikle yardıma muhtaç bütün insanlara açlık, yoksulluk, bağımlılık, hastalıklarla (kronik ve endemik ve pandemik) mücadele etme, temel sağlık hizmetlerine erişim hizmeti sunma, her çeşit afet ve felaketlere hazırlık gibi toplumları sağlık, eğitim, üretim, sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik yönden ele alan tüm temel hak ve hizmetlere erişimlerine katkı sağlayacak insanı yardım ve yardım organizasyonlarında bulunmak bunun yanında iklim değişikliği ve çevre kirliliği ile mücadele organizasyonları yürütmek, kamuya yönelik bu hizmetlerin tümünün gerçekleştirilmesi için ilgili ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak amacı ile kurulmuştur. Dernek binamız Eminönü Mercan Mahallesi Çakmakcılar Yokuşu Büyük Valide Han 3. Kemer Orta Kat Oda No:6 Fatih/İstanbul adresinde hizmet verdiği gibi iletişim numaramız 05326291187’dir. Eko Uluslararası Yardım Derneği kişisel verilerinizin hukuka uygun olarak toplanması, saklanması ve paylaşılmasını sağlamak ve gizliliğinizi korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede güvenlik tedbirlerini almaktadır. Amacımız; 6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 10. maddesi gereğince, toplanan kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları, kimlere ve hangi amaçla aktarılacağı, toplanma yöntemleri, hukuki nedenleri ve haklarınız konularında sizi en şeffaf şekilde bilgilendirmektir” dedi.

“İnsani yardım noktasında yardıma muhtaç insanlara yardımları ulaştıracağız”

Yardıma ihtiyacı olan vatandaşların izleyeceği yol hakkında açıklamada bulunan Başkan Dr. Nurettin Fırat; “Başvurunuzda adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın, tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizin, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın, talep konunuzun, bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir. Yazılı olarak yapmak istediğiniz başvurularınızı, gerekli belgeleri ekleyerek veri sorumlusu olarak derneğimizin “Eminönü Mercan Mahallesi Çakmakcılar Yokuşu Büyük Valide Han 3. Kemer Orta Kat Oda No:6 Fatih/İstanbul” adresine elden teslim etmeniz gerekmektedir. E-posta yoluyla yapmak istediğiniz başvurularınızı info@e-iao.com e-posta adresine yapabilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre kimlik tespitine olanak sağlayacak bilgi ve belgelerin eksiksiz ve doğru olarak tarafımıza sağlanması gerekmektedir. İstenilen bilgi ve belgelerin gereği gibi sağlanmaması durumunda, dernek tarafından talebinize istinaden yapılacak araştırmaların tam ve nitelikli şekilde yürütülmesinde aksaklıklar yaşanabilecektir. Bu durumda, dernek kanuni haklarını saklı tuttuğunu beyan eder. Bu nedenle, başvurunuzun talebinizin niteliğine göre eksiksiz ve kimlik tespitinin yapılması amacıyla istenilen bilgileri ve belgeleri içerecek şekilde gönderilmesi gerekmektedir. Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) olarak dernek yöneticilerimizle birlikte ülkemiz genelinde ve yurt dışında yardım çalışmalarımız olacak. Bu çalışmaları yaparken özellikle savaş bölgelerinde yapılan yardım çalışmalarının içerisinde yer alacağız. Ayrıca insani yardım noktasında yardıma muhtaç insanlara yardımları ulaştıracağız. Derneğimizin çalışmalarını https://e-iao.com/ adresinden takip edebilirsiniz. Derneğimiz herhangi bir siyasi veya politik görüşe bağlı olmaksızın; din, dil, ırk, renk, cinsiyet ayrımı yapmadan dünya üzerindeki tüm canlılara el uzatmayı amaç edinmiş bir yapıdır” diye konuştu. 

Haber: Fatma Karakuş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş