EKONOMİ
Giriş Tarihi : 27-12-2022 22:18   Güncelleme : 07-01-2023 02:22

Erdemoğlu Holding’ten Tarihi Başarı

Ekonomist Dergisi Anadolu'nun en büyük 500 şirketini kamuoyuyla paylaştı. Anadolu'nun en büyük 500 şirketi sıralamasında “Tosçelik” liderliğini korurken, ikinci sırada son zamanların en çok konuşulan şirketi “SASA” yer aldı.

Erdemoğlu Holding’ten Tarihi Başarı

Ekonomist dergisi, Anadolu’nun en büyük 500 şirketi sıralamasını kamuoyuyla paylaştı. Geçtiğimiz altı yıl boyunca Anadolu’nun en büyük 500 şirketi sıralamasında lider konumda olan “Tosçelik” zirvedeki yerini korurken Erdemoğlu Holding markalarından biri olan SASA ise tarihi bir başarı sergileyerek 5 yıl önce 22. sıradan girdiği listede bu yıl 2. sırada yer aldı.

“SASA Polyester Sanayi A.Ş”

SASA, polyester, elyaf, filament, polyester bazlı polimerler, ara ürünler ve özellikli ürünler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden biridir. Polyester sektöründeki üretimine 1966 yılında başlayan SASA, 2015 yılında Erdemoğlu Holding bünyesine geçmiştir. SASA, kuruluşundan günümüze, aralıksız yatırımlarıyla, hızlı büyüme sürecini hep sürdürmüştür. Bünyesinde Nobel, ICI ve Dupont teknolojilerini barındıran SASA yüksek kapasiteli öncü üretim tesisleri ve Araştırma Geliştirme Merkezi ile güçlü bir teknik altyapıya sahiptir.

“M1 Alışveriş Merkezi Erdemoğlu Holding’e Satıldı”

Gaziantep M1 Alışveriş Merkezi’nin Erdemoğlu Holding’e satıldığı öğrenildi. 04 Mart 1999 tarihinde hizmete giren, 142.932 m2 arsa üzerinde ve 51.673 m2 kiralanabilir alana sahip M1 Gaziantep’i satın almak için görüşmelere başlayan Erdemoğlu Holding’in Hukuki incelemeden sonra satış işlemini yapması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu bölgesinin ilk alışveriş merkezi olan Tek katlı mimarisi, sahip olduğu geniş açık otopark alanı ve birçok markada bölgenin en büyük seri sonu mağazalarını içinde barındıran M1 Gaziantep Alışveriş Merkezi; M1-Metro grup, Fiba Holding ve Doğramacı olmak üzere 3 ortaklı bir yapıya sahip.

M1 Gaziantep Alışveriş Merkezinde; Sinepark Nakıpali, LC Waikiki, Eskidji Bazaar, FLO, Vişne, Globay, A101, US Polo, Watsons, Penti, Burger King, Popeyes, Uzay Gemisi Eğlence Merkezi ve Lunapark gibi çok çeşitli alışveriş, eğlence ve yeme içme alanları bulunuyor.

Asgari ücretle ilgili iş insanları olması gereken rakamları açıklarken, dolar ile ilgili çok çarpıcı bir değerlendirme Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'ndan geldi. Erdemoğlu, yeni yıldan sonra doların ne olacağını açıkladı.

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” sıralamasında 20. sırada, Adana’da ise birinci sırada yer alan SASA’nın hisselerinin yüzde 84,80’ine de sahip olan Erdemoğlu Holding asgari ücrete yönelik açıklama yaptı.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, asgari ücretten tasarrufu doğru bulmadıklarını belirterek, “Bu dönemde özellikle ücretli çalışanlar enflasyon nedeniyle ciddi bir baskı altında. Ben haklıyım sen haklısını bir kenara bırakıp aynı gemide olduğumuzu düşünmek zorundayız” dedi.

7 Aralık’ta gerçekleşmesi beklenen ilk toplantı öncesi, asgari ücretin hiçbir dönemde 500 doların altına düşmemesi gerektiğini vurgulayan Erdemoğlu, “500 doları baz aldığımızda şu anki dolar kuruna göre asgari ücretin minimum 9 bin TL olması gerekiyor. Ancak yılbaşından sonra dolar da artar. O nedenle asgari ücretin 10 bin TL olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu rakamı destekliyoruz” diye konuştu. Kendi grup şirketlerinden asgari ücretle çalışanın olmadığını anlatan Erdemoğlu, “Bizde bu oran zaten hep daha yukarıda oldu. Yeni zam sonrasında da üstünde veririz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:www.olaymedya.com

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş