DÜNYA
Giriş Tarihi : 08-05-2022 21:03

Fatih Karakuş İle Arkadaşı Adam Soli Güllerle Anıldı

Fransa’nın Grenoble şehrinde 3 yıl önce polisin kovalaması sonrasında yaşanan acı olay sonrasında trafik kazasında hayatlarını kaybeden Adıyamanlı genç Fatih Karakuş ile arkadaşı Adam Soli sessiz yürüyüşle anıldı.

Fatih Karakuş İle Arkadaşı Adam Soli Güllerle Anıldı

Her yıl kazanın yaşandığı alana gidilerek yapılan sessiz yürüyüş bu yılda gerçekleşti. Olayın yaşandığı günün yıl dönümünde Fatih Karakuş ve arkadaşı Adam Soli’nin yakınları, arkadaşları ve şehirde bulunan sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlar anma etkinliğine katıldı.

3 yıl önce Fransa’nın Grenoble şehrinde yaşanan olayda 19 yaşındaki Fatih Karakuş ile arkadaşı Fas asıllı 17 yaşındaki Adam Soli motosiklette seyir halindeyken polis tarafından kovalanmış, yaşanan kaza sonrasında her iki genç hayatını kaybetmişti. Yaşanan olayda ihmal şüpheleri nedeniyle kent genelinde olaylar günlerce sürmüştü.

Fatih Karakuş ile Adam Soli adına vefatlarının ilk yılında düzenlenen futbol turnuvası son 2 yıldır dünya gelinde yaygın olan Covid 19 virüsü nedeniyle bu yıl gerçekleşmedi. Grenoble şehrinde yaşayan vatandaşların yoğun olarak katıldığı anma programına yerel yöneticiler, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, üyeleri, aktivistler, vatandaşlar Karakuş ve Soli ailelerini yalnız bırakmadı.

İki kilometrelik mesafede sessiz yürüyüş yapan kitle, kazanın yaşandığı yere ulaşarak çiçekler bıraktı. 3 yıl önce oğlu Fatih Karakuş’u kaybeden baba Memet Ziya Karakuş, anma programını düzenleyen herkese teşekkür ederek; “3 yıl önce oğlum Fatih Karakuş’u burada kaybettik. Aradan geçen 3 yıllık zaman zarfında insanlarımızın yanımızda olması, acımızı paylaşması ve böylesine anlamlı programlar yapması bizleri oldukça duygulandırdı. Her yıl kazanın yaşandığı gün yapılan sessiz yürüyüşle birlikte programlarla burada bulanan insanların yanımızda olması gerçekten de farklı bir duygu. Yaşanan kazanın birinci yıl dönümünde rahmetli oğlum Fatih Karakuş ile arkadaşı Adam Soli adına futbol turnuvası düzenlenmişti. Ancak dünya genelinde 2 yıldan bu yana devam eden pandemi nedeniyle futbol turnuvası bu yıl düzenlenmedi. Anma programımıza yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuyarak başladık. Daha sonrasında 2 kilometrelik bir yolu yürüdükten sonra kazanın yaşandığı yere giderek çiçekler bıraktık. Daha sonrasında yürüyerek gelmiş olduğumuz 2 kilometrelik yolun sonunda anma programına katılan herkes sessiz bir şekilde dağıldı. 3 yıl önce yaşanan acı kaza olayıyla ilgili olarak herhangi gelişme olmadı. Anma programına katılan herkesten Allah razı olsun. Bu anma programında yanımızda olan, acılarımızı paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Adam Soli’nin ailesi de oğullarının vefat yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programı katılan herkese çok teşekkür etti.  Aileler tarafından yapılan açıklamalar sonrasında kazanın yaşandığı alana asılan panonun önüne güller bıraktıktan sonra kısa süre bekleyen vatandaşlar daha sonrasında gedikleri yoldan tekrardan yürüdü.

Haber: Fatma Karakuş

 

 

 

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş