EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-05-2022 00:45

LGS ve YKS Yardımcı Kaynak Kitapları Öğrencilere Dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önce duyurusunu yaptığı ve dağıtımına başladığı üzere; tüm eğitim kademelerinde eğitim gören öğrencilerin ek kaynak ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışma yaprakları, fasiküller, çalışma soruları ve beceri temelli testler her ay düzenli olarak öğrencilerin kullanımına sunuluyor.

LGS ve YKS Yardımcı Kaynak Kitapları Öğrencilere Dağıtıldı

Ücretsiz olarak öğrencilere temin edilen yardımcı kaynakların öğrenci ve öğretmenler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı LGS ve YKS'ye girecek olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin yararlanması adına yeni bir adım daha attı.

Velilerin üzerindeki maddi yükü de kaldıracak olan bu adımla birlikte hazırlanan LGS ve YKS Çalışma kitapları toplam 12 milyon adet basılarak 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin ücretsiz kullanması için dağıtılmaya başlandı.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde de basımı tamamlanarak 81 ile gönderilen yardımcı kaynakları öğrencilere ulaştırmaya başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Esentepe Anadolu Lisesini ziyaret ederek yardımcı kaynak kitaplarının dağıtımına katıldı.

Hazırlanan yardımcı kaynakların öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri ve sınava hazırlanmalarına katkı sağlaması amacıyla önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Bakanlığımız Hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi yayınlamaya ve ücretsiz olarak dağıtmaya devam ediyor. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması konusunda önemli bir destek olan kitaplar, özellikle sınava girecek öğrencilerimizin sınavlara hazırlamasında moral ve motivasyonu arttırmaktadır. Yaptığımız ziyaretlerde öğrencilerimizin memnuniyetine şahit olduk. Öğrencilerimize bu imkânı sağlayan başta Sayın Bakanımız Mahmut Özer olmak üzere Bakanlığımıza öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına şükranlarımı sunarım" dedi.

Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan dağıtım planı çerçevesinde İlimizde eğitim öğretim gören 8. ve 12. Sınıf öğrencilerine; TYT Matematik, TYT Fizik, TYT Kimya, TYT Biyoloji, TYT Türkçe, TYT Tarih, TYT Coğrafya, TYT Felsefe, YDT İngilizce, AYT Matematik, AYT Fizik, AYT Kimya, AYT Biyoloji, AYT Türk Dili ve Edebiyatı, AYT Tarih, AYT Coğrafya, AYT Felsefe Grubu ve LGS Çalışma Kitabı olmak üzere tüm öğrencilerimize yardımcı kaynak kitap dağıtımı tamamlandı.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş