GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-01-2023 23:00   Güncelleme : 22-01-2023 01:44

Mahmut Ergen Büro Memur Sen’in Taleplerini Dile Getirdi

Büro Memur Sen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Ergen, sendika üyelerinin talepleri konusunda gazetemize açıklamada bulunarak yetkililere çağrıda bulundu.

Mahmut Ergen Büro Memur Sen’in Taleplerini Dile Getirdi

Farklı kamu kurumlarında çalışan memurların taleplerini hatırlatan Başkan Mahmut Ergen; “Sosyal denge tazminatı sadece yerel yönetimlerde çalışan personellere değil, bu hakkın GİH sınıfında görev yapan tüm kamu personellerine de verilmesi sağlanmalıdır” dedi.

“Bu hakların bir an önce kazanıma dönüştürülmesini temenni ediyorum”

Başkan Mahmut Ergen açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Adliye çalışanlarının nöbet ücretini toplu sözleşmede kazanım olarak elde ettik. Ancak ödemede sıkıntılar yaşanmaktadır. Adli emanet memurlarının görev tanımının yapılması, sorumluluklarının gereği olarak ek tazminatları her ne kadar artırıldıysa da bizce yetersiz bir artıştır. Arttırılan rakam tekrar arttırılmalıdır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına illerdeki spor müsabakalarında görev yaptıklarından dolayı ödenmekte olan yolluklarının arttırılması gerekir. Ehliyet, pasaport işlemlerinin İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü çalışanlarına devredilmesi, nedeniyle ek ödeme oranlarının artırılması sağlanmalıdır. Uzmanlık kadrosunun İçişleri Bakanlığı’nda çalışanlarına açılması gerekmektedir. Euro kontrolden gelen paralardan meteoroloji çalışanlarına tazminat olarak ödenmesi toplu sözleşmede mutabakat altına alındı. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Jandarma ve emniyette çalışan sivil ve üniformalı çalışanlar arasındaki ücret dengesizliğin giderilerek bu personellere de operasyon tazminatı verilmelidir. Emniyetteki sivil çalışanların görev tanımlarının yapılarak görevde yükselme sınavı açılmalıdır. Bu personellere ücretsiz ulaşım imkanı sağlanmalıdır. Jandarmadaki sivil personellerin tayin bedeli, ek ödeme, yan ödeme katsayıları yükseltilmelidir. İş Kur çalışanlarına acilen iş ve meslek danışmanlığı kadrosu açılarak iş ve meslek danışmanlarının kariyer kadroya geçirilmesi sağlanmalıdır. Göç idaresinde çalışan personellere görevde yükselme sınavının açılması sağlanmalıdır. Sosyal denge tazminatı sadece yerel yönetimlerde çalışan personellere değil, bu hakkın GİH sınıfında görev yapan tüm kamu personellerine de verilmesi sağlanmalıdır. Bundan sonraki süreçte bu hakların bir an önce kazanıma dönüştürülmesini temenni ediyorum.”

Haber: Fatma Karakuş

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş