EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-05-2022 21:25

Öğrenciler Çığlık Uluslararası Etwinning Projesi’yle Doğaya Açılıyor

Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Serap Yıldız Bilgiç ve paydaşlarının girişimleriyle hayata geçen Çığlık Uluslararası Etwinning Projesi’yle genç nesiller bir dizi konuda bilgilendirildi. Aynı zamanda kendisi gibi eğitimci olan projenin ortaklarıyla birlikte önemli bir projeyi hayata geçiren Serap Yıldız Bilgiç, örnek bir çalışmaya imza attı.

Öğrenciler Çığlık Uluslararası Etwinning Projesi’yle Doğaya Açılıyor

Çığlık Uluslararası Etwinning Projesi’nin Adıyaman’daki çalışmaları eğitimci Serap Yıldız Bilgiç’in rehberliğinde yürütülürken, projenin diğer ayağı ise farklı illerde yürütülüyor.

Projeleri hakkında gazetemize açıklamada bulunan Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Serap Yıldız Bilgiç; “Projemizin ana hedefi 21.yüzyılın teknolojik okur yazarlığı, bilimsel düşünme, araştırma, inceleme, merak etme, sorgulama becerileri ile eleştirel düşünme becerileri gelişmiş bireylerini yetiştirirken aynı zamanda insani değerleri yüksek, toprak, su, hayvanlar ve bitkiler konusunda bilinçli nesiller yetiştirmektir. Amacımız sokakta yaşayan sokak hayvanlarına duyarlı olan nesiller yetiştirmek, ekonomik ve verimli su tüketimi alışkanlığı ile suyu koruma bilinci geliştirmek, yaşayan tüm canlıların hayatında büyük bir öneme sahip olan suyun, tüketimi konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmesidir. Projemizin amacı “Verimli topraklarımız neden azalıyor?” sorusuna cevap bularak öğrenmek ve toprağı verimli hale getirebilmek için çözümler üretmek, bitkilerin insan ve hayvan yaşamındaki önemini kavratmaktır. Kısacası öğrencilerimize, hayvanların, toprağın, suyun ve bitkilerin çığlığını fark ettirmektir” dedi.

Haber: Sırrı Ergün

 

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş