EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-05-2022 21:36

Öğrenciler Hayalini Kurduğu Evreni Yakından Tanıdı

Dünyanın ve Türkiye’nin farklı yerleşim yerlerindeki eğitimciler tarafından hayata geçirilen Galaksi Koruyucuları/Galaxy Protectors Uluslararası Etwinning Projesi Adıyaman ilimizde de Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Serap Yıldız Bilgiç tarafından öğrencilere anlatıldı.

Öğrenciler Hayalini Kurduğu Evreni Yakından Tanıdı

Projenin Adıyaman’da hayata geçirilmesiyle birlikte öğrenciler eğitimci Serap Yıldız Bilgiç’in çalışmalarına katılarak, gezegenler, galaksiler, yıldızlar, uydular gibi uzay ve evren hakkında bilimsel bilgiye sahip oldu.

Adıyaman’da öğrencilerle buluşturduğu Galaksi Koruyucuları/Galaxy Protectors Uluslararası Etwinning Projesi hakkında gazetemize açıklamada bulunan eğitimci Serap Yıldız Bilgiç; “Projemizde öğrencilerimizin gezegenler, galaksiler, yıldızlar, uydular gibi uzay ve evren hakkında bilimsel bilgiye sahip olmalarını amaçladık. Bu bilgilerle birlikte dünyamızın da insanlar ve canlılar için yaşanabilecek en uygun gezegen olduğunun bilincine varmalarını, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini de öğrenmelerini sağladık. Tüm bu bilgiler çerçevesinde öğrencilerimizin karışık ülke takımlarıyla yaratıcı yazarlık eğitimleriyle hikayeler yazmalarını ve bu hikayeleri P4C ve drama yoluyla sorgulamalarını sağladık.  Hikayelerin sonunda yaptığımız STEM çalışmalarımızla da sadece dünya için evrenin değil, bildiğimiz, bilmediğimiz herhangi bir yerinde de iyi bir insan olmanın sorumluluğunu aşılamaya çalıştık. Bu bağlamda saygı, sevgi, iyilik, ahlak, yardımseverlik, hoşgörü gibi temel insani değerlere sahip olmalarını da amaçladık. Projemize çağımızın en önemli projesi olan James Webb uzay teleskobuna dair araştırma ve çalışmalar yaptık. Prof. Dr. Ethem Derman ve Astronom Ömer Ayyıldız hocalarımız gibi alanlarında uzman kıymetli isimleri davet ederek öğrencilerimizin ufuklarını açmaya çalıştık. Projemizin ana hedefi 21.yüzyılın teknolojik okur yazarlığı, bilimsel düşünme, araştırma, inceleme, merak etme, sorgulama becerileri ile eleştirel düşünme becerileri gelişmiş bireylerini yetiştirirken aynı zamanda insani değerleri yüksek nesiller ortaya koymaktır” dedi.

Adıyaman’dan Serap Yıldız Bilgiç’in rehberliğinde hayata geçirilen projenin ortakları İstanbul’dan Zeynep Erciyac Toz, Antalya’dan Aysel Şener, Binnaz Hatipoğlu, Ankara’dan Halime Ziyreker, Tekirdağ’dan Rüveyda Yıldız Acarlı, İstanbul’dan Safiye Aygen, Pınar Tunç, Kayseri’den Melek Göksu, Hatay’dan Nilgün Aktaş, Azerbaycan’dan Leyla Garazade, Polonya’dan Juanna Jurak,Barbara Golafit ve Ukrayna’dan Tatiana Myronenko’dur.

Haber: Emine Karakuş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş