GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-10-2022 16:14   Güncelleme : 08-11-2022 01:06

Emekli Memur Sen İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Emekli Memur Sen Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Olur, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir araya gelerek, sendika çalışmaları hakkında istişarede bulundu.

Emekli Memur Sen İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Başkan Abdurrahman Olur, üyeleriyle birlikte yaptığı toplantı sonrasında açıklamada bulunarak, “Emekli Memur Sen Sendikası, Memur Sen’e bağlı on bir sendikadan biri olarak, genel merkezi 2011 yılında Ankara’da kurulmuştur. Emekli Memur Sen Genel Başkanımız Sayın Ali Küçükkösen kamuoyuna ve basına bir bildiri ile kuruluş nedenimizi ve amaçlarımızı açıklamıştır. Kurulduğumuz günden bu yana 81 ilde ve 300’ü aşkın ilçede temsilciliklerimiz kurulmuş, diğer ilçelerde de teşkilatlanmalar devam etmektedir. Her gün zorlaşan hayat şartları, dünyada ve ülkemizde yükselen enflasyon bizde tsunami etkisi göstererek, her gün değeri düşen paramızın alım gücünün azalması, tüketim temel maddeleri olan et, süt, süt ürünleri, zeytin, ekmek, hububatlar, temizlik ürünleri, ulaşım,2-3 günde bir mazot, benzin ve doğalgaza gelen zamlar dolayısıyla nakliyeciliğin pahalılığından etkilenen sebze ve meyve fiyatları, kira ve daire fiyatlarının jet  hızıyla yükselmesi, sabit gelirli emekli ve çalışanı hayatından bezdirmektedir. Hayat pahalılığından dolayı sosyal hayatımızın vazgeçilmezi olan dost, akraba ve ebeveynlerimizi ziyaret etmek, maddi sıkıntılardan dolayı bu bağlılıklar her gün zayıflamaya neden olurken, böylece emeklilerimiz evlerine mahkûm olmaktadırlar. Bu çekilmez hayattan çıkabilmenin yolu, ferdi sitemler değil, ancak emekliler, emekli sendikamızın çatısı altında örgütlenerek hükümetler karşısında masaya oturarak hak iddia edebilir ve kayıplarını telafi için mücadele edebilir. Bu nedenle Emekli Memur Sen’in de hükümetle masaya oturup, haklarını ve kayıplarını telafi etmek için Türkiye genelinde belli bir üye potansiyeline sahip olması gerekmektedir. Bunun için tüm emeklilerimizin yararı için acilen üye potansiyelimizi çoğaltmak zorundayız” dedi.

“Çalışanla emekli maaşı arasındaki makas epeyce açılmıştır”

Başkan Abdurrahman Olur açıklamasının devamında; “Emekli Memur Sen olarak birtakım tespitlerimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Çalışan sendikalı her üyeye, devlet üç ayda bir 500 TL ödeme yapmaktadır. Üye sayımız tamamlandığında emeklilerimizde bundan faydalanacaktır. Emeklilerimiz, emekli olduklarında eş ve çocuk yardımları kesilmektedir. Bu kazanımlarını ancak hükümetle masada görüşerek elde edebiliriz. Bu kesinti miktarı aylık 600-800 TL arasıdır. Çalışanla emekli maaşı arasındaki makas epeyce açılmıştır. Bu da masada giderilebilir. 3600 göstergeden herkes derecesi ve hizmeti oranında yararlandırılmalıdır. Belediyeye ait şehir içi otobüs ve dolmuşlardan, ücretsiz olarak yalnız 65 yaş ve üstü yararlanmaktadır. Sendikamızın görüşü ise belediyenin bu araçlarından tüm emekliler ücretsiz olarak yararlanmalıdır. Belediyeye bağlı parklarda, belediyeye ait çay ocakları kurulmalı ve bu çay ocaklarından emekli üyelerimiz yüzde 50 indirimle yararlandırılmalıdır. Diğer belediyeye ait olmayan şehir içi dolmuşlardan da, emekli üyelerimiz yüzde 50 indirimle yararlandırılmalıdır. İki dini bayramda emekliye ödenen ikramiyeler, her yıl sendika ve hükümetle yapılan sözleşmelerle artışlar, gösterge derecelerine bağlanarak yapılması sağlanmalıdır. Bu ve buna benzer istekler, ancak emekli sendikamıza üye olarak elde edilebilir. Emekli memur, emekli SSK’lı ve emekli Bağ Kur’lu üyemiz olabilir. Üyelerimizden üyelik aidatı alınmamaktadır. Emekli Memur Sen olarak giderlerimiz Memur Sen sendikası tarafından karşılanmaktadır. Bu giderler ise çay, kahve, kira, ısıtma, soğutma, elektrik, su, doğalgaz gibi giderlerdir. Emekliliklerimiz sadece üyelik formunu doldurularak Emekli Memur Sen’e üye olabilirler. Üyelik formunda; kimlik bilgileri, adres, öğrenim durumu, emekli olduğu kurum ve görevi, tahsil durumu, kan gurubu bölümleri doldurularak, form imzalanarak, üyelik tamamlanmış olur. Bu bilgiler ışığında tüm emekli memur, SSK’lı ve Bağ Kur emekli kardeşlerimizi, Emekli Memur Sen’in çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz. Gelin görüşelim, kapımız ve kalbimiz tüm emekli kardeşlerimize açıktır. Emeklilerimiz Yenipınar Mah. Buhara Cad. No:11(Memur Sen’in üstü 3. Kat) adresinden veya 05053497699 nolu hattan bizlere ulaşabilirler” dedi.

Haber: Fatma Karakuş

 

 

Ömer KarakuşÖmer Karakuş