GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-11-2022 00:08   Güncelleme : 23-11-2022 15:19

Ömer Karakuş’tan TGC’ye ve TGS’ye Ziyaret

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ömer Karakuş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto’yu, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’i ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş’u ziyaret ederek Nemrut Dağı’nın heykelciğini takdim etti.

Ömer Karakuş’tan TGC’ye ve TGS’ye Ziyaret

Merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) gibi basını temsil eden önemli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Ömer Karakuş, gazetemizin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, ziyarette Adıyaman’ın tarihi ören yerini yansıtan Nemrut Dağı’nın heykelciğini kendisine takdim eden Ömer Karakuş’a teşekkür ederek, basın hayatında başarılar diledi. 

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’te Adıyaman’da Haber Gazetesi adına yapılan ziyaretten dolayı memnuniyeti dile getirerek, Ömer Karakuş’un Nemrut Dağı’nın heykelciklerini takdimden dolayı teşekkür etti.

“TGC’nin üyesi olmak bir gazeteci için gurur verici bir durumdur”

Ömer Karakuş ise yaptığı ziyaret hakkında açıklamada bulunarak; “Üyesi olduğum Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni (TGC’yi) ziyaret ettim. TGC’nin üyesi olmak bir gazeteci için gurur verici bir durumdur. TGC basının kalbi olduğu gibi bizim içinde bir okul gibidir. Bundan yıllar evvel TGC’nin bir üyesi olmayı hayal ederken, bugün böylesine güzide bir kurumun üyesi olmaktan dolayı çok mutluyum. Ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan TGC, basın emekçilerinin haklarını en iyi şekilde savunan sivil toplum kuruluşlarının başında gelmektedir. Adıyaman’da Haber Gazetesi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak TGC’nin üyesi olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü Adıyaman gibi uzak birden gelerek böylesine önemli kuruluşun içerisinde olmak belki de birçok insan nasip olmaz. TGC’nin bir bireyi olarak Genel Başkanımız Sayın Turgay Olcayto ile Genel Sekreterimiz Sibel Güneş’i ziyaret ederek, kendilerine ilimizin tarihi mekanlarını temsil eden, aynı zamanda dünyanın 8. harikası olarak bilinen Nemrut Dağı’nın heykelciklerini takdim ettim. TGC Genel Başkanımız Sayın Turgay Olcayto’ya ve TGC Genel Sekreterimiz Sayın Sibel Güneş’e misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ömer Karakuş daha sonra Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş’u ziyaret ederek Nemrut Dağı'nın heykelciğini takdim ettim. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise, Ömer Karakuş’un ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, kendisine takdim ettiği Nemrut Dağı’nın heykelciklerinden dolayı teşekkür etti.

“Böylesine önemli bir sivil toplum kuruluşunun üyesi olduğum için çok mutluyum”

Türkiye Gazeteciler Sendikası’na (TGS’ye) yapmış olduğu ziyaret hakkında açıklamada bulunan Ömer Karakuş; “Adıyaman’da Haber Gazetemiz adına yapmış olduğum ziyarette TGS Genel Başkanımız Sayın Gökhan Durmuş’a Nemrut Dağı’nın heykelciklerini takdim ettim. TGS ülkemizde kuruluşu çok geçmiş yıllara dayanan köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Bu sivil toplum kuruluşu her zaman basın emekçilerinin yanında olmuş ve emekçilerinin haklarının elde edilmesi için ilgililerle görüşme yapmıştır. Böylesine önemli bir sivil toplum kuruluşunun üyesi olduğum için çok mutluyum. Geçmiş dönem başkanları arasında rahmetli Abdi İpekçi’nin olduğu bir kuruluşun üyesi olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. TGS gibi önemli bir kuruluş içerisinde yer almak ve üye olmak bir basın emekçisi için oldukça önemlidir. Merkezi İstanbul’da bulunan TGS’ye yapmış olduğum ziyarette basın emekçilerinin temel sorunlarını TGS Genel Başkanımız Sayın Gökhan Durmuş’a ilettim. Ülkemizde belki de her an işsiz kalma olasılığı en yüksek meslek dalı gazeteciliktir. Çünkü her bir gazeteci özel sektörde çalıştığı için bir gün işinden olabilir. Veya işine son verile bilinir. Bu nedenle TGS gibi sendikaların var olması biz basın emekçilerinin hakları açısından oldukça önemlidir. Sözlerime son verirken misafirperverliğinden dolayı TGS Genel Başkanımız Sayın Gökhan Durmuş’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber: Şükran Şahin

Ömer KarakuşÖmer Karakuş