KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 07-11-2022 23:59   Güncelleme : 22-11-2022 00:10

TGC Basın Müzesi'ne İstek Vakfı Acıbadem Okulları’ndan Ziyaret

1988 yılından beri hizmet veren TGC Basın Müzesi’ne kurumların, iletişim fakültesi öğrencilerinin ve İstanbulluların ilgisi artarak sürüyor. Müze son olarak İstek Vakfı Acıbadem Okullarını konuk etti.

TGC Basın Müzesi'ne İstek Vakfı Acıbadem Okulları’ndan Ziyaret

Türk basının hafızası olarak nitelendirilen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi İstek Vakfı Acıbadem Okulları öğrencilerini konuk etti.

TGC Basın Müzesi Müdür Yardımcısı Nedim Kavuk tarafından öğrenciler ve öğretmenler Müze’nin tarihçesi ve anı eşyaları konusunda bilgilendirildi. Müze ziyaretine İstek Vakfı Acıbadem Okulları 10. sınıf öğrencilerinden 104 öğrenci ve sekiz öğretmen katıldı.

1988 yılından beri ücretsiz hizmet veren TGC Basın Müzesi’ne kurumların, ilk-orta öğretim, iletişim fakültesi öğrencilerinin ve İstanbulluların ilgisi artarak sürüyor.

“TGC Basın Müzesi'nin Faaliyetleri”

Dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan TGC Basın Müzesi 9 Mayıs 1988 yılında hizmete açıldı. Müzenin binası Nezih Demirkent başkanlığındaki TGC Yönetim Kurulu ile İstanbul Belediye Başkanı Abdullah Tırtıl arasında yapılan anlaşmayla 1983’de Cemiyet’e tahsis edildi.  Bina TGC tarafından 1984 -1988 yılları arasında bağışlarla restore edildi. Müze sadece vefat eden gazetecilerin değil, hayatta olan gazetecilerin de eserlerini, kişisel eşyalarını sergiliyor. Şu anda 76 gazetecinin yağlı boya portresi Müze’de yer alıyor. Öldürülen Gazeteciler Galerisi’nde ise her siyasi görüşten 67 gazetecinin resmi ve fotoğrafı bulunuyor. Müze hem basın teknolojisi, hem de bu teknoloji ile üretilen gazetelerle, kitaplarla basın tarihimize ışık tutuyor. Müzenin gazetecilik ve iletişim alanında uzman bir kütüphanesi bulunuyor. Her yıl 5 bin araştırmacı kütüphaneden yararlanıyor. Müzede 35 bine yakın kitap gazetecilerin, öğrencilerin ve İstanbulluların ilgisine sunuluyor.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş