GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-05-2022 21:53

Yılın Röportajı Ödülü Gazetemize Verildi

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından düzenlenen “36. Yılın Başarılı Gazeteciler Ödülleri’ni” kazananlar belli oldu. Yarışmada Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ömer Karakuş’un gazetemizde yayınlanan “Hayatını Sanata Adadı, Kahtalı Mıçe Hayat Hikayesini Adıyaman’da Haber’e Anlattı” adlı röportajı, röportaj dalında birincilik elde etti.

Yılın Röportajı Ödülü Gazetemize Verildi

Yarışmada birincilik elde eden röportajda ülkemizin sevilen sanat emektarı Kahtalı Mıçe’nin hayat hikayesi ele alınmıştı. Ömer Karakuş’un sorularını yanıtlayan Kahtalı Mıçe, hayatının bilinmeyen yönlerini gazetemiz okuyucularıyla paylaşmıştı.

Kahtalı Mıçe ile yapmış olduğu özel röportajın birincilik ödülünü kazanmasından dolayı açıklamada bulunan Ömer Karakuş; “Birkaç ay sonra 2. yaşına girecek olan Adıyaman’da Haber Gazetemizin kısa bir süre içerisinde ödüllere layık görmesi bizleri çok mutlu ediyor. Çok kısa bir sürede gazetemiz okuyucularımız tarafından çok beğenildi. Gazetemizin her sayfasında farklı yazılarıyla köşe yazarlarımız okuyucularımızla buluşuyor. Aynı zamanda gazetemizin büyük bir bölümünde kültürel ve nostalji haberlere yer veriyoruz. İlimizde yaşamış olan sanatçılarımızın hayat hikayelerini okuyucularımızla buluşturuyoruz. Geçen yıl Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaşayan sanatçımız Kahtalı Mıçe ile özel bir röportaj gerçekleştirmiştim. Bu röportajda Kahtalı Mıçe hayatı ve sanat yaşamı ile ilgili merak edilen bütün sorulara cevap vermişti. Bu röportajımız bütün okuyucularımız tarafından çok beğenilmişti. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (GGC’nin) “36. Yılın Başarılı Gazeteciler Ödülleri” yarışmasında röportajıma birincilik ödülünü layık gören tertip komitesine, GGC Başkanı Sayın Mehmet Mucahit Ceylan’a çok teşekkür ederim” dedi.

GGC tarafından düzenlenen yarışmanın seçici kurulu Fikret Bila, Murat Yetkin, Hüyla Hökenek, Deniz Zeyrek, Hamdi İstanbullu, Burcu Kaya, Mesut Yar, Yeşim Sağlam, Murat Güloğlu, Deniz Bayramoğlu, Erol Candabakoğlu, Semiha Şahin, Ali İhsan Öztürk, İlker Taş, Hüseyin Yılmaz, Mustafa Ş. Canoruç, Esengül Koç, Faruk Kaya, Gülgün Yavuz, Doğan Şentürk, Mehmet Kılınçoğlu, Gülabi Eryaman, Murat Bayram, Dr. Yılmaz Özdil ve Mahmut Begik’ten oluştu.

 “GGC Basın Özgürlüğü Ödülü”, Türkiye’de basın özgürlüğünün korunmasına yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Basın Konseyi’ne verildi. “Jüri Özel Ödülü”, Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki 3 bin yıllık Zerzevan Kalesinde yürüttüğü arkeolojik kazı çalışmalarında ortaya çıkarttığı Mithras Tapınağıyla büyük başarı elde ederek Diyarbakır’ı dünya gündemine taşıyan Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Aytaç Coşkun’a verildi. Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ömer Karakuş’un yaptığı “Hayatını Sanata Adadı, Kahtalı Mıçe Hayat Hikayesini Adıyaman’da Haber’e Anlattı” röportajıyla birincilik aldı.

GGC, pandemi döneminde korona virüse yakalanarak hayatını kaybeden basın çalışanı Yılmaz Tarancı’ya “Vefa Ödülü” verilmesini kararlaştırdı. Ödül, Yılmaz Tarancı’nın anısını yaşatmak amacıyla Tarancı ailesine takdim edilecek. GGC’nin Özel Ödülleri ise şu şekilde açıklandı; “Ahmed Arpat (NTV), Cem Öğretir (ATV), Selçuk Tepeli (FOX), Oğuz Haksever (TV100), Ekrem Açıkel (TGRT Haber), Gözde Şeker (Haber Global), Tigris Gazetesi (En iyi çıkış yapan yerel gazete) Abori Dergisi (En iyi çıkış yapan ekonomi dergisi), Yeni Journal (En iyi çıkış yapan internet haber sitesi)”

Sağlık Haberleri Dalı’nda AA’dan Mehmet Sıdık Kaya ile Ömer Yasin Ergin’in ‘Tekvando kursunda karnına aldığı darbe kanserli tümörün bulunmasını sağladı’ haberi birincilik, 24 Saatlik Gazetesi’nden Yusuf Özgür Bülbül’ün “Mülteci ve göçmenler sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamıyor” haberi mansiyon ödülüne layık görüldü.

Haber: Fatma Karakuş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş