DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Mahmut Tekin
Mahmut Tekin
Giriş Tarihi : 06-11-2022 20:13

“SARI” LİSTE…

(Bağımsız Kürsü)

“SARI” liste, “BEYAZ” liste, “Yeni bir bakış açısı”, “Yeni bir oluşum” derken, (ATSO) Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yapıldı.

Kırmadan-dökmeden büyük bir olgunluk içerisinde geçen seçimlerde, hiç de tahmin edilmeyen bir sonuçla “SARI” liste yüzde 80’lik bir oranla seçimlerin galibi geldi.

Yapılan görev dağılımında, Yönetim Kurulu Başkanlığına İRFAN TORUNOĞLU gelirken, Meclis Başkanlığına da A. GANİ BEREKET getirildi.

TÜM SEÇİLENLERİ KUTLARIM, BAŞARILI ÇALIŞMALAR DİLERİM.

 ATSO 1984 yılında kuruldu. Bugün çeşitli meslek kuruşlarını temsil eden 45 meclis üyesi var. 4300 üyesiyle ADIYAMAN'IN en güçlü Sivil Toplum Kuruluşu.

Bugüne kadar görev yapan bütün yönetimler, günün şartlarına göre birtakım hizmetler verme gayreti içeresinde olmuşlardır.

En parlak dönemini ZAFER ERSOY döneminde yaşarken, bugün ADIYAMAN’DA Kİ işsizliğin yüzde 75’ni omuzlayan “HAZIR GİYİM KONFEKSİYON” işletmeleri ZAFER ERSOY’UN girişimleriyle, İZMİR’Lİ İş insanı Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ŞÜKRÜ ÜNLÜTÜRK’ÜN tecrübe ve bilgi birikimi öncülüğünde bu kuruluşların temel taşları döşenmiştir.

Bugün bizler hiç farkında değiliz ancak, ADIYAMAN İLÇELERİYLE birlikte bir “HAZIR GİYİM KONFEKSİYON” KENTİ konumundadır. İç piyasaya ve dünyaca ünlü markalara iş yapan, DÜNYA STANDARTLARINA uygun önemli işletmelere sahiptir.

Bu nedenle ses verebilmek için, “YENİ BİR BAKIŞ AÇISI” ile yola çıkan bu yeni yönetim hemen, gecikmeden bir “HAZIR GİYİM KONFEKSİYON” “ÇALIŞTAYI” düzenlemelidir. 

Bu “ÇALIŞTAY” ÜNİVERSİTE ile iş birliği içerisinde yapılmalı, gerekirse bu konuda bu kenti iyi tanıyan ve TÜRKİYE genelinde birçok firmayla ilişkisi olan, deneyimli ve tecrübeli ŞÜKRÜ ÜNLÜTÜRK ve UMUT ORAN’LA güç birliğine gidilmelidir. En az 2-3 gün sürecek bu “ÇALIŞTAYDA” ADIYAMAN ve KÂHTA’DA başta olmak üzere ilçelerimizdeki işletmeler tanıtılmalı, FUAR ALANINDA DA yapılan işler sergilenmeli bir festival ve fuar havası verilmelidir.

BİR İKİNCİSİ: Yeni yönetim aracı ile gereci ile tam donanımlı bir binasıyla birlikte kasada 5 milyon lira (5 TRİLYON) parası olan bir oda devir aldı.

ADIYAMAN'IN 33 mahallesinde gençlerimizin günün şartlarına uygun ders çalışacak “MAHALLE KÜTÜPHANESİ” ve “ETÜT MERKEZİ” yok. KPS, LYS, LGS gibi sınavlara hazırlanan gençlerimiz ve bir takım dar gelirli ailelerin çocukları evlerinde çalışma ortamı bulamıyor.

Her ne kadar daha önce bu önerimizi muhtarlarımıza yapmış, önce “KÜTÜPHANE” veya “ETÜT MERKEZİ” daha sonra “MUHTAR OFİSLERİ” yapılsın dedikse de, muhtarlardan ses-seda çıkmadı sanki önce “MUHTAR OFİSLERİ” der gibi sus-pus oldular hiçbir ses vermediler! 

Şimdi bu dar gelirli yurttaşlarımız mahallelerine ATSO’NUN yeni yönetiminden, SOSYAL ve KÜLTÜREL çalışmaları kapsamında “KÜTÜPHANE” veya “ETÜT MERKEZİ” bekliyorlar. Bu konular da TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ’NİN çok duyarlı olduğu bilinmekte. İyi bir ön çalışmayla gidildiğinde, bununla birlikte bir kampanyaya öncülük yapıldığında en az 3-4 mahallemiz bu tür sosyal yapıya kavuşabilir.

HAYDİ RASGELE!

mahmuttekin02@hotmail.com

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA