DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Fatma Tunç
Fatma Tunç
Giriş Tarihi : 07-01-2023 01:46

Fikirler Mucize Olabilir

İnsanlığın varoluşundan bu yana belki de birçok kez insana mucizevi fırsatlar sunulmuştur. Küçük ipucular da büyük buluşlar elde edebilecekken, insanoğlu çoğu konuda fikir ve düşüncelerine karşı hep ihmalkâr davranmıştır. Aniden aklınıza düşen ve sonrasında unutulmaya yüz tutan şu parlak fikirlerinizi anımsıyor musunuz? “Veyahut ta daha geriye gidelim, çocukken sizi maceracı bir hayalperest ilan eden sıra dışı düşüncelerinize ne oldu?” dense. “Çocukça düşünceler işte” diyerek geçiştirip bilinçaltınızın kuytularında unutulmaya terk edeceksiniz. Belki de çoktan unutulmuştur o sıra dışı fikirler...

En büyük eksikliğin diğer bir parçası da farkındalık yetisinin zaman içerisinde çeşitli nedenlerle körelip yitirilmesidir. Kendini fark etmeyen, fark edilmez ve düşünceleri sessizliğin denizinde anlamını yitirmeye başlar. Altın bir fikriniz olabilir ama farkındalığınız yoksa parlak fikrinizin kaderi, Edward Schon’un şu sözüyle gayet açıklayıcı bir şekilde ifade edilebilir; “Yeni bir fikir ya kendine bir şampiyon bulur ya da ölür.”

Her düşünce bir yapbozun parçası gibidir. Yaşamda, hayata geçen birçok kolaylık geçmişte düşünce ve fikirlerine önem verip inancını yitirmeyen mucit ve kaşifler sayesinde sağlanmıştır. İnsanlık, içinde kendi hayatını kolaylaştıracak ilhamlarla doludur. Tıpkı Thomas Edison’un peş peşe gelen başarısızlıklara rağmen tükenmeyen azmi ve sonunda karanlığa karşı elde ettiği zafer ile milyonlarca insanı aydınlığa kavuşturması gibi.

Arşimet Antik Yunan döneminde, tesadüf, gözlem ve fikir üçlüsünü bir araya getirerek suyun kaldırma kuvvetini keşfetmesiyle birlikte nesilleri adeta sular üstünde yürüttü. Alexander Graham Bell birçok deney ve deneme yanılma yöntemiyle uzun uğraşlar verdi. Yine de fikrine ve içindeki ilhama inancını yitirmeyerek kilometrelerce uzaklıklardan sesini duyurmayı başarmış ve haberleşme gibi önemli bir eylemde tüm insanlığa faydalı bir miras bırakmıştır.

Görülüyor ki; Bill Gates’in dediği gibi “Hiçbir mucit kendisi için icat yapmaz.” Emek ve inanç ile yoğrulan, en önemlisi fikir ve düşünce israfı yapılmadan gösterilen tüm çabaların, ortaya çıkardığı eserlerden, tüm insanlık fayda görmüştür. Fikir ve düşüncelerini önemseyen ve sahip çıkan, kendini fark eden her birey hem kendine hem de tüm insanlığa faydalı hale gelir. Düşünceler ve fikirler bir araya gelerek bir bütünü oluşturur.

Bu yüzden içinizde ilham olan fikirleri rafa kaldırmadan önce bir kez daha düşünün, önemsemediğiniz düşünceleriniz adınızı yıllarca yaşatabilir, birçok insanın yarınına ışık tutabilir. Ve nesilleri çağ olarak iyileştirmek istiyorsak bireysel olarak kolları sıvamak durumundayız. Unutmayın ki; gülümseten sonuçlar göstereceğiniz inanç ve çaba ile doğru orantılıdır.

tun.fatma2016@gmail.com

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA