DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Mahmut Tekin
Mahmut Tekin
Giriş Tarihi : 08-02-2024 13:42

SİZ NE DEDİNİZ DE BİZ YOK DEDİK?..

Bağımsız Kürsü)

EVET, siz ne dediniz de biz hayır efendim olmaz dedik?

Her dönem 4 milletvekili, belediye başkanlığı, meclis üyeliklerini hep size verdik!

Size oy vermekte Türkiye sıralamasında yerimizi kimseye kaptırmazken, bir ilçemiz aldığı hizmetlerle değil, size oy vermekte Türkiye şampiyonu oldu!

Depremde günlerce bizleri unutup kaderimizle baş-başa bıraktınız. Canlarımızın feryatları karşısında ölüp-ölüp dirilirken, toplu halde kefensiz toprağa verdiğimiz can parçalarımıza karşılık, “PARDON” dediniz, “SİZİ İHMAL ETTİK” demenize karşılık;

Yine bizler, siz ne dediyseniz yok demedik!

Bu memleketin derdiyle dertleşmeyen, acılarını paylaşmayıp, sosyal-ekonomik ve kültüründen yıllar önce kopmuş insanları, tepeden indirerek önümüze koydunuz, buyur bunları seçin dediniz;

Biz yine size yok demedik!

Hep sizin dediğiniz oldu, siz hep sonu gelmeyen müjdeler verip pembe nutuklar attınız, biz sizleri hep ayakta alkışladık!

Biz alkışladık, siz müjde ve nutuklara devam ettiniz de-ettiniz, ancak hepsi lafta kaldı!

22 yılda şöyle yıllarca söylenecek, bir yatırım, bir hizmet, parmakla gösterilecek bir eseriniz nasip olmadı bu memlekete. Bu kaderine terk edilmiş sahipsiz denilen Adıyaman'ın yüzünü bir türlü güldüremediniz!

Biz istemeyi bilmeyiz, bilsek de sizleri rahatsız etmek istemeyiz. Hesap sormanın yanından bile geçmeyiz. Bu memlekete ne yapılacak, bu memlekete nasıl çağ atlatılacak, komşu illerin gıpta ile bakacağı modern ve çağdaş bir şekle getirmeyi hep siz bilirsiniz diye, yıllarca beklerken;

22 yıllık iktidarınız döneminin 14-15 inci senesinde nasılsa aklınıza geldi, yine biz bir şey demedik siz dediniz ki; “Sanayide istenilen bir yere gelmeyen bu memleketi, tarım ve tarıma dayalı sanayi ile kalkındıracağız.”

EVET, DEDİNİZ Kİ; “85 yerleşim merkezi ile bir ilçesiyle birlikte, verimli tarım arazilerini GAP PROJESİNE feda eden Adıyaman bu fedakârlığın karşılığını alabildi mi?”

Biz hayır dedik!

“Adıyaman’da 121 bin 852 hektarlık sulanabilir tarım arazisi varken, bunun ancak 16 bin 68 hektarlık kısmı sulanabiliniyor, bu da yüzde 13 demek!”

Biz evet dedik!

SİZ 15 SENE SONRA DEDİNİZ Kİ; “Biz Adıyaman'ın tarım arazilerinin suya olan hasretini giderip, tarıma dayalı sanayiye öncelik vererek köylümüzün, çiftçimizin gelir ve hayat standartlarını yükseltip binlerce insanımıza iş-aş-ekmek imkânı sağlayacağız.”

2016 Yılında bakanınızla birlikte gelip, vatandaşı toplayıp davul-zurna eşliğinde GÖMÜKAN BARAJININ temelini atarken, bakanınız dedi ki; “Adıyaman'a 24 müjdeyle geldim, sözüm senettir”

DSİ Genel Müdürünüz de dedi ki; “2019 yılına kadar 12 adet baraj, 1 adet gölet Adıyaman'a yapacağız”

Siz dediniz, biz yine alkışlamadık mı?

2017 Yılında bitecek, ÇETİNTEPE BARAJINDAN ses yok!

2019 Yılında bitecek, KOÇALİ BARAJI nerede?

2020 Yılında bitecek, GÖMÜKAN BARAJINDAN ne haber?

 KÂHTA BÜYÜK ÇAY BARAJININ akıbeti belli değil!

ŞİMDİ ÇİÇEĞİ BURNUNDAKİ SİZLER, Adıyaman için çok önemli, bugüne kadar ihmal edilen tarımsal sulama projelerinin yanından bile geçmeden;

 DİYORSUNUZ Kİ; Çelikhan yolu tamam, Gerger yolu bitecek, 750 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi, Altınşehre 300 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi, 150 Yataklı Fizik Tedavi Merkezi, bilmem kaç adet konut dağıtımı, bir de bunların yanına çok amaçlı 20 bin kişilik stadyum ile şehrin dört yanına kültür siteleri ve kütüphaneler koyarak, raylı sistemde tamam diyip, ağzımıza BİR PARMAK BAL çalsanız ne kadar iyi olur biliyor musunuz!

Önce 7 sene geciken, Adıyaman'ın geleceğini hazırlayacak sulu tarıma bakın. 10 Yıl önce yıkılıp yerine yeni yapılmakta olan 150 yataklı devlet hastanesi daha temelde, onu kısa dönemde hizmete sokmak için gayret gösterin.

Bu dönemde en önemlisi de, büyük felaketten ağır darbeler alan bu halkın acil ihtiyaçlarını, barınma, altyapı, eğitim, sağlık, ekonomik konulardaki sıkıntılarını hızlı ve koordineli bir şekilde çözmeye bakın!

DİĞER HİKÂYELERİ BİZ 22 YILDIR ÇOK DİNLEDİK, ÇOK ALKIŞLADIK, ÇOK BEKLEDİK!

mahmuttekin02@hotmail.com

 

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA