DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Yalçın Bilen
Yalçın Bilen
Giriş Tarihi : 22-01-2023 00:57

Ne Olacak Bu Trafik Sorunu?

Adıyaman’ın trafik sorununa bir türlü çözüm bulunamadı. Bunun sebebi şehrimizin güney bölgesinde yeni bir çevre yolunun bugüne kadar trafiğe açılmamasıdır. Aradan yıllar geçmesine rağmen bahsetmiş olduğum çevre yolu bir türlü trafiğe açılmadı. Bu çevre yolu trafiğe açılmış olsaydı Altınşehir Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımız tek bir yolu kullanarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne zaman kaybeden yetişmiş olacaklardı.

Böylesine bir çevre yolu trafiğe açılmadığı için insanlarımız Atatürk Bulvarı’nı kullanmak zorunda kalıyorlar. Hem trafik ışıklarında bekleyen hem de zaman kaydı yaşayan insanlarımızın hastaneye ulaşmak için ne çabalar verdiğini çok iyi bilenlerdenim. Hayatım boyunca sürekli olarak yakınlarımı hastaneye götürdüğüm için bu sorunu en çok yaşayan vatandaşlar arasında yer almaktayım. Bu nedenle bu konunun bir an önce çözüme kavuşması gerekiyor.

Adıyaman ilimizde trafik sorununa çözüm bulunmak isteniyorsa ilimize yeni çevre yolları hizmete açılmalıdır. Aksi taktirde trafik sorunları her geçen gün daha çok büyüyecektir. Şehir merkezimizdeki yollar günümüz koşullarına uygun olmadığı için çoğu zaman çarşı merkezinde trafik kilitleniyor. Şehir merkezine şimdiye kadar otopark yapmayan yetkililerin bu saatten sonra yapacakları çalışmaları merak ediyorum. Çevre illerimizde bu sorunlar yıllar önce çözüme kavuşmuş durumda.

İlimizde ise yeni çevre yolların hizmete açılmaması nedeniyle araç sürücüleri oldukça mağdur olmakta. Bu konuda yıllarca haberler yapıldı. Fakat bir türlü yetkililer vatandaşların sesini duymadılar. Gaziantep iline baktığımızda otogardan başlayarak Gaziantep Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kadar uzanan çevre yolunu görünce hayran kalıyorum. Adıyaman ilimizde ise daha şehrimizin güney bölgesinde bir çevre yolumuz bile yok. Bu konuda ne yorum yapılır ki!

Ülkemizin birçok ilini gezen bir kişi olarak Adıyaman ilimize geldiğimde, “Bu projeler neden ilimizde yok!” dediğim oluyor. Bizlerde çevre illerimizdeki birçok il gibi yatırım bekliyoruz. Zaten Adıyaman ilinde işsizlik almış başını gidiyor. Gençler iş bulamadıkları için farklı illerde yaşamayı tercih ediyorlar. Bunun sebebi şehrimizde yeni iş sahalarının olmamasıyla alakalı olsa bile şehrimizin gelişimi ile de alakalıdır. Bu sebeple 2023 yılı içerisinde ilimize yapılacak olan yatırımları hep birlikte göreceğiz.

Trafik konusunda gündeme getirdiğim konu dışında birkaç konuya değinmiş oldum. Hani konu konuyu açar ya, bende o konulardan birkaçını şöyle siz değerli okuyucularımızla paylaşayım. Adıyaman ilimiz yaşanabilir iller arasında en önlerde yer alır. Bu ilde doğup, büyüdükten sonra yaşayan bir vatandaş olarak hayatımın sonuna kadar bu şehirde yaşayacağım. Benim çocukluğumdaki Adıyaman ile şimdiki Adıyaman arasında hiçbir fark göremiyorum.

Benim çocukluğumda bir Atatürk Bulvarı’mız vardı. Onca yıl aradan sonra yine aynı yolu kullanıyoruz. Şehir merkezinde o dönemlerde çok sayıda araç olmadığı için trafik sorunu yoktu. İnsanlar yürüyerek çarşı merkezine inerdi. Köylerden şehre gelenler ya minibüslerle ya da yük hayvanlarıyla gelirdi. O tarihlerde trafik sorunundan bahsetmek kimsenin aklına gelmezdi.

Bunun nedeni insanların araçlarının olmamasıyla alakalıydı. Bugün ise artık şehir giderek büyüdü, nüfus arttı. Buna rağmen Adıyaman trafiği içinden çıkmaz bir hal almaya başladı. Bu konuda ne yapılması gerektiğini köşe yazımın başlarında dile getirdim. Eğer bulvarın trafiğini rahatlatmak istiyorsanız yeni çevre yollarını bir an önce trafiğe açın.

Yoksa Adıyaman’ın trafik sorunu her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal almaya devam edecektir. Bu konuda ne kadar söz söylesek de son söz yetkililerimizindir. Bizlerde bu ilde yaşayan bireyler olarak 2023 yılı içerisinde yapılacak olan çalışmaları yakından takip edeceğiz. Bakalım yeni yılda yeni projeler hayata geçecek mi? Eğer bu projeler hayata geçerse köşe yazımdan bu konulara da değineceğim.

İnşallah bizlerde il olarak çevre illerimizde yapılan projelerin aynı şekilde ilimizde yapıldığını görürüz de o illeri kıskanmamış oluruz. Ne de olsa bizlerde bu şehirde yaşıyoruz. Adıyaman ilimize yapılacak olan her çalışma bu ilde yaşayan bizleri mutlu edecektir. Bu ilde yaşamış olan bir birey olarak ilimize hızlı trenin gelmesini en çok isteyen kişiler arasındayım. Hızlı tren ilimize gelirse bizlerde bol bol seyahat ederiz. Ne de olsa tren yolculuğu hem zevkli hem de ekonomiktir.

Bu gibi projelerin bir an önce hayata geçmesini temenni ediyorum. Adıyaman ilimiz bölgemizin en huzurlu illeri arasında yer alır. Bu şehirde yaşayan her insan farklı illerde yaşamak istemez. Çünkü Adıyaman ilimizdeki komşuluk bağları birçok ilde yoktur. Başka şehirlerde taziye kültürünü göremezsiniz. Adıyaman ilimizde ise bu gibi sosyal bağlar oldukça fazladır. Bu sebeple bu ilde yaşayan her insanın oldukça şanslı olduğunu düşünüyorum.

ygb0202@gmail.com

 

 

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA