DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Emin Karakuş
Emin Karakuş
Giriş Tarihi : 19-04-2024 18:23

Abdurrahman Tutdere Adıyaman’da Tarih Yazdı

Ülkemizde son 1 yıldır tek gündem yerel seçim takvimiydi. Hangi kanalı açarsak açalım karşımıza yerel seçimler gündeme geliyordu. Aradan geçen onca zamana baktığımızda siyasilerin birbirlerine karşı kullandıkları dillere zaman zaman şahit oluyorduk. Halbuki seçimlerin kardeşlik içerisinde geçmesi gerekirdi. Adıyaman ilimizde bile bir partinin genel başkanının ziyareti sonrasında kullanılan sözler yaygın medyada ilk haberler arasında yer almıştı.

Aradan geçen onca zamana bakınca yapılan seçim kavgalarının pek de doğru olmadığını düşünüyorum. Bundan 30 yıl evvel siyasi parti liderleri TRT’de bir programda projelerini anlatır ve diğer liderlerde dinledikten sonra sırası gelince projelerini anlatırlardı. “O günleri arar olduk” desem yalan olmaz. Hayatım boyunca siyasetin içinde olan bir köşe yazarı olarak her seçimi yakından takip ettim ve takip etmeye devam ediyorum.

Ancak bu son zamanlarda gördüğüm manzaralar beni ve bütün vatandaşları üzüyor. Siyasetin dilinin her geçen gün daha da sertleştiği bir dönem içerisindeyiz. Böylesine bir dilden ziyade daha kucaklayıcı bir dilin olması gerekir. Yerelde rakiplerin kullandıkları bu dil çok kırıcı olabiliyor. Umarız bundan sonra o eski günlerdeki gibi seviyeli bir siyasi dönemi yaşarız. Konu yerel seçim olunca gelgelim Adıyaman ilimizde ortaya çıkan tabloya.

Adıyaman ilimiz her zaman iktidardan yana tavır takınan ve oylarını bu doğrultuda kullanan bir il olmuştur. Ancak 31 Mart seçimlerinde il oluşundan bu yana Adıyaman ilimizdeki seçmenler ilk defa herkesi şaşırttı. Hükümetin seçimlerde kalesi olan Adıyaman ilimiz bu defa oyunu CHP’nin Adıyaman Belediye Başkan adayı olan Abdurrahman Tutdere’den yana kullandı. Ve rekor bir oy ile Abdurrahman Tutdere’yi belediye başkanı seçti.

Ortaya çıkan bu sonuca bakılınca Adıyaman halkının büyük bir bölümü parti gözetmeksizin Abdurrahman Tutdere’ye destek verdi. Alınan oy oranına bakılınca, Abdurrahman Tutdere tarih yazmış oldu. Adıyaman’da uzun yıllar yaşadıktan sonra ülkemizin farklı illerinde yaşamış olan bir vatandaş olarak ortaya çıkan bu başarıdan dolayı Abdurrahman Tutdere’yi kutluyorum. Çünkü Abdurrahman Tutdere milletvekili olmadan önce Adıyaman’da tütüncülerin bütün sorunlarını gündeme getiren bir siyasetçiydi.

CHP’den Adıyaman milletvekili olduktan sonra bütün Adıyaman halkının sorunlarını sürekli olarak meclis gündemine taşıdı. Kendisine oy versin veya vermesin, herkesin mecliste sesi oldu. Adıyaman milletvekilleri meclis kürsüsüne çıkmazken, Abdurrahman Tutdere her zaman kürsüye çıktı ve Adıyaman halkının sorunlarını dile getirdi. 2019 yılında Fransa’da yaşayan yeğenim Fatih Karakuş’un Fransız polisleri tarafından öldürülmesi olayını CHP’nin o dönem Adıyaman Milletvekili olan Abdurrahman Tutdere meclis gündemine taşıyarak soru önergesi vermişti.

Soru önergesinde dönemin CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Fransa’da 2019 yılında yaşamını yitiren 19 yaşındaki Adıyamanlı yeğenim Fatih Karakuş’un ölümünde Fransız polisinin kastı olduğuna yönelik iddialara karşın, adli kurumlarca dosyaya eklenmeyen kaza anına ilişkin görüntülerin akıbetini ve Dışişleri Bakanlığı’nın soruşturmaya müdahil olup olmadığı konusunu meclise taşımıştı. Abdurrahman Tutdere’nin girişimleri sonrasında bu konu meclis gündemine taşınmıştı. O günden bugüne sürekli olarak Abdurrahman Tutdere’yi takip ettim.

Yaptığı bütün çalışmaları ve meclis konuşmalarını pür dikkat dinledim. 6 Şubat depremleri sonrasında Adıyaman’da yaşanan acı olayları yine Abdurrahman Tutdere meclis gündemine getirerek, bizleri göz yaşlarına boğan konuşmasıyla vatandaşın sesi olmuştu. Her şeyden önce Adıyamanlı bir vatandaş olarak Abdurrahman Tutdere’nin deprem anından itibaren Adıyaman için mecliste ve her yerde verdiği mücadeleyi gören bir insanım.

O gün o zor koşullarda Abdurrahman Tutdere Adıyaman halkının sesi oldu. Ve bugün verdiği o mücadelenin karşılığını belediye başkanı olarak aldı. Adıyaman siyaset tarihinde görülmeyen böylesine bir sevgiyi alan tek siyasetçi Abdurrahman Tutdere’dir. 31 Mart seçimlerinde almış olduğu oylar Abdurrahman Tutdere’nin şahsi oylarıdır. Abdurrahman Tutdere gibi çalışan bir milletvekilinin Adıyaman’da çok önemli projeleri hayata geçireceğini düşünüyorum. Kendisine başarılar dileyerek, depremde ağır hasarlar almış olan ilimizi o özlenen günlere döndüreceğini düşünüyorum. 31 Mart seçimlerinde Adıyaman halkı oyunu değişimden yana kullandı. Ve “Abdurrahman Tutdere” dedi. Yolun açık olsun Abdurrahman Tutdere…

karakusemin865@gmail.com

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Emin Karakuş

Emin Karakuş

DİĞER YAZILARI Deprem Bizden Hayatımızı Aldı
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA