DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aysel Kelekçi Özdemir
Aysel Kelekçi Özdemir
Giriş Tarihi : 07-11-2022 23:40

Modernizmin Kadın Sorunu

Kapitalist yaşam tarzı tüketimi arttırmak için kadını reklam aracı olarak kullanmaktadır. Böylece çağdaş köleler oluşturulmaktadır. Yani daha özgür, daha medeni ve daha modern! Bundan daha büyük musibet var mıdır? Modernizm, kadının onurunu, haysiyetini incitmiştir. Modernizm, her yıl albenili ürünlerle bizi kapitalizme bağımlı kılmıştır. İhtiyacımız olmayan birçok şeyi ihtiyaçmış gibi bir algı oluşturmuştur.

Farkında değiliz ama her gün, her an bizi etkilemeye, yönlendirmeye, hatta hayatımıza hükmetmeğe devam etmektedir. Kapitalist anlayış kadın ve erkeğin değer yargılarını değiştirmiştir. Evlilik kurumu da bu değişimden nasibini almıştır. Eşler zamanla birbirlerine tahammül edemez olmuştur. Artık sevginin, saygının, sadakatin yerini para almıştır. Çünkü daha konforlu bir hayat için gerekli tek unsur paradır. Kapitalizm hastalığı şu anda bizi çepeçevre sarmıştır.

Değişen toplumla birlikte insani huylarımız da değişmiştir. Daha önce köyde yaşayan çiftçi için ekip biçtiği tarlası kendisine yetiyordu. Bu zamanda çiftçilik yapmak, hayvancılıkla uğraşmak karın doyurmuyor. Kapitalist düşünce insandaki bütün insani değerleri köreltiyor. İnsanda sürekli körüklenen tüketim arzusu insanı haddi hesabı olmayan harcamalara yöneltiyor. Dolayısıyla paranın bittiği an hayatın bittiği andır.

Kendi işlerinin sahibiyken helal kazançlarıyla kimseye muhtaç olmayan bu insanlar yoksulluk arttıkça kimileri Avrupa ülkelerine, kimileri yurdun büyükşehirlerine gitmişlerdir. Daha önceleri her şey herkese yeterken birden yetmez olmuştur. Modernizm çağı insanı benliğinden kopararak, insanı duyarsızlaştırıyor. Fakir çocuk, zengin çocuğun evine gittiği zaman göz kamaştırıcı odası, masaüstü bilgisayarı, elindeki son model cep telefonu, giydiği marka elbisesi, ayakkabısı…

Fakir çocuk eve gittiği zaman isyankâr bir duygu seline kapılabiliyor. Onun için ailenin çok temkinli davranması lazım. Bütün değerlerin parayla ölçüldüğü bu kirlenmiş çağda kadının çıplak bedeni üzerinden malını satan zalim sömürgeci güçler emellerine aileyi parçalayarak ulaşmışlardır. Eşler arasında iletişim neredeyse kopmuş durumda. Aynı evde yaşıyorlar ama birbirlerine bir o kadar da uzaklar. Birlikte olan bedenlerdir, ruhlar değil.

Ruhları başka erkek ve kadınları düşünen samimiyetsiz insanların sayısı artmaktadır. Modernizm kadının mahrem yerlerini başkalarına teşhir etmekten utanmaz. Modernizm bir tutkudur. Bu tutkunun seline kapılan insanın gözü kendisinden başka kimseyi görmez. Çocuklarının ihtiyaçlarını dahi görmez. Aynı şekilde de kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmasıyla kişilik değiştirmeleri bunun örneğidir.

Para bu sefer hem erkeği hem de kadını kimliksizleştirerek hürriyetlerini elinden almakta. Anne toplumun yapı taşıdır. Aile kurumunun ana direklerinden biridir. Sağlıklı, kaliteli ve adil bir toplum için anne, emek verdiği yuvasını kapitalizm belasına kurban etmemeli. Anne yüreğinin sesini dinlemeli. Aşkla, sabırla emek vererek kurduğu yuvasını göz kamaştırıcı modaya feda etmemelidir. Ne eşi fazla mesai yapsın, ne çocuğu zengin çocuğun evine gittiği zaman isyan etsin. Ne de kendisi başkasına özensin ve taklit etsin.

ayselozdemir063@gmail.com

 

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA