Adıyaman Belediyesi’nden Kaldırım İşgallerine Sıkı Denetim

Adıyaman Belediyesi, kent genelinde yaya güvenliğini sağlamak, kaldırımların amacı dışında kullanılmasını önlemek ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, kaldırımları ve ortak kullanım alanlarını işgal eden unsurlar kaldırılıyor.

GÜNCEL - 01-09-2026 10:31 84 kez okundu.

Adıyaman Belediyesi’nden Kaldırım İşgallerine Sıkı Denetim

33 MAHALLEDE DENETİM

Kent merkezindeki 33 mahallede gerçekleştirilen denetimlerde; yaya geçişini engelleyen ve trafik güvenliğini olumsuz etkileyen duba, kırlangıç tabela, reklam panosu ve çeşitli metal tanıtım ekipmanları toplandı.

Zabıta ekipleri, daha önce yapılan uyarılara rağmen kaldırımları işgal etmeyi sürdüren işletmelere yönelik kontrollerini sıklaştırırken, kamusal alanların amacı dışında kullanılmasına müsaade edilmeyeceğini bildirdi.

BAŞKAN TUTDERE: “KALDIRIMLAR HEPİMİZİN ORTAK KULLANIM ALANIDIR”

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, denetimlerin cezalandırma amacıyla değil, kent düzenini ve yaya güvenliğini korumak amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi: “Şehrimizde düzeni, kent estetiğini ve yaya güvenliğini korumak için denetimlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Kaldırımlar, başta yayalarımız olmak üzere hepimizin ortak kullanım alanıdır. Vatandaşlarımızın geçişini güçleştiren, özellikle çocuklarımızın, yaşlılarımızın ve engelli bireylerimizin güvenli ulaşımını engelleyen işgallere müsaade edemeyiz. Amacımız esnafımızı cezalandırmak değil; ortak yaşam alanlarımızı korumak ve daha düzenli, güvenli ve yaşanabilir bir kent oluşturmaktır. Esnafımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyor, tüm hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adıyaman Belediyesinden Adliye Çevresinde Hummalı Çalışma Yeni Adli Yıl Öncesi Asfalt Serimi Tamamlanacak

Adıyaman Belediyesinden Adliye Çevresinde Hummalı Çalışma Yeni Adli Yıl Öncesi Asfalt Serimi Tamamlanacak

01-09-2026 - GÜNCEL

Adıyaman’da Depremin İzleri Siliniyor: Flamingo Yolu Baştan Sona Yenilendi

Adıyaman’da Depremin İzleri Siliniyor: Flamingo Yolu Baştan Sona Yenilendi

01-09-2026 - GÜNCEL

Marka Flower Çiçekçi