Adıyaman Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Ulaşım Desteği Başladı

Adıyaman Üniversitesi’nde 2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Adıyaman Belediyesi, üniversiteye bu yıl ilk kez kayıt yaptıran öğrencilere yönelik ücretsiz ulaşım desteğini hayata geçirdi. Belediye Meclisinin Eylül ayında aldığı karar doğrultusunda, Adıyaman il merkezi sınırları içerisindeki fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören yeni kayıtlı öğrencilere iki ay boyunca kullanmak üzere ücretsiz ulaşım imkânı sağlanacak.

EĞİTİM - 22-09-2026 15:16 2 kez okundu.

Adıyaman Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Ulaşım Desteği Başladı

İKİ AY İÇERİSİNDE KULLANILMAK ÜZERE 60 ÜCRETSİZ BİNİŞ

Adıyaman Belediyesi tarafından uygulamaya alınan destek kapsamında öğrencilere, yalnızca belediyeye ait toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere iki ay içerisinde kullanabilecekleri şekilde toplam 60 ücretsiz biniş hakkı tanımlanacak.

KAMPÜSTE BAŞVURU NOKTASI OLUŞTURULDU

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, ücretsiz ulaşım desteğinden yararlanacak öğrenciler için Adıyaman Üniversitesi kampüsünde başvuru noktası oluşturuldu.

Bu yıl Adıyaman Üniversitesi’ne ilk kez kayıt yaptıran yaklaşık 2 bin 900 öğrencinin yararlanabileceği uygulama için belediye ekipleri kampüste öğrencilerin ulaşım kartı başvurularını almaya başladı. Başvuru masalarında kart işlemleri gerçekleştirilirken öğrencilere ücretsiz ulaşım desteğinin kapsamı ve kullanım süreci hakkında da bilgi veriliyor.

“ÜNİVERSİTE HAYATINA ADIM ATAN GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte üniversite öğrencilerinin kente uyum sürecini kolaylaştırmayı önemsediklerini belirtti.

Başkan Tutdere, “Adıyaman’ımıza üniversite eğitimi için gelen ve eğitim hayatında yeni bir döneme başlayan gençlerimizin yanında olmak istiyoruz. Özellikle öğrencilerimizin ilk aylardaki ulaşım giderlerine katkı sunmak amacıyla bu desteği hayata geçirdik. Gençlerimizin eğitim yolculuğunda yanlarında olmaya, onların yaşamını kolaylaştıracak sosyal destekleri güçlendirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 AKEM’de Yeni Dönem İçin 170 Öğrenci YKS Hazırlık Kurslarına Kayıt Yaptırdı 6 Derslik Ve 4 Etüt Salonuyla Öğrencilere Ücretsiz Eğitim Desteği

AKEM’de Yeni Dönem İçin 170 Öğrenci YKS Hazırlık Kurslarına Kayıt Yaptırdı 6 Derslik Ve 4 Etüt Salonuyla Öğrencilere Ücretsiz Eğitim Desteği

22-09-2026 - EĞİTİM

 Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti

Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti

21-09-2026 - EĞİTİM

Marka Flower Çiçekçi