Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş ADEKALP’ı Ziyaret Etti

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Adıyaman Üniversitesinin kurucu üyesi olduğu ADEKALP’ı (Adıyaman Engelli Derneklerini Kalkındırma Platformu)’ı ziyaret etti.

YEREL - 15-05-2024 17:56 139 kez okundu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş ADEKALP’ı Ziyaret Etti

ADEKALP Başkanı Zeynal Abidin Şenlik’in ev sahipliğinde Adıyaman Görme Engelliler Derneğinde gerçekleştirilen ziyarete İlimizde faaliyet gösteren 17 engelli derneğinin temsilcileri katıldı.
Ziyaret kapsamında Adıyaman Üniversitesi ile ADEKALP üyeleri arasında İlimizdeki engellilerin sorunları ile ilgili yapılabilecek çalışmalar hakkında olası iş birliği olanakları ele alındı.
Toplantıda ayrıca, ulusal anlamda düzenlenecek olan engelli spor müsabakalarının Adıyaman Üniversitesi öncülüğünde, Adıyamanda düzenlenmesi konusunda neler yapılabileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda Adıyaman Üniversitesi tarafından engelli öğrenciler ve personellerin hayatlarını kolaylaştırmak adına yapılan çalışmalar ve sosyal-kültürel etkinlikler ile ilgili Engelli Öğrenci Birimi Koordinatör Arş. Gör. Nurullah Türk tarafından bir sunum gerçekleştirildi.
Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş: “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olmak ve kalıcı çözümler üretmek için çaba göstermek, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir husus değil, toplum olarak tüm kesimlerin ortak sorumluluğudur. Adıyaman Üniversitesi olarak, başta üniversitemizde öğrenimine devam eden engelli öğrencilerimiz ile çalışan personelimizin daha rahat bir ortamda faaliyetlerini sürdürebilmeleri adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanında Adıyaman Üniversitesi “Engel-sizsiniz” sloganıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Amacımız tam engelsiz bir üniversite olmaktır. Adıyaman Engellileri Kalkındırma Platformunun kuruluşundan bu yana kurumsal/kamu temsilcisi olan tek kurumuzdur. Bu platform ya da kamu yararına çalışan diğer STK’ların taleplerine göre hocalarımızla kontak kurmalarını ya da bilgilendirme konferansları düzenlemelerini sağladık. Bu konuda ilimizin değerli engelli STK’larının bizlerden bir işbirliği talebi ya da isteği olursa Üniversite olarak kendilerinin yanında ve koşulsuz destekçisi olduğumuzu bildirmek isterim.” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Başkan Tutdere: “Hizmetkâr Belediyeciliğin Adresi Olacağız”

Başkan Tutdere: “Hizmetkâr Belediyeciliğin Adresi Olacağız”

28-05-2024 - YEREL

İş Sağlığı Ve Güvenliğinde Taraflar İş Birliği İçinde Olmalı

İş Sağlığı Ve Güvenliğinde Taraflar İş Birliği İçinde Olmalı

28-05-2024 - YEREL