Adıyaman’da Binlerce Esnaf Kredi Onayı Bekliyor

Depremin en çok derin etkiler bıraktığı Adıyaman’da ayakta kalma için çaba gösteren esnaf, devletin kendine sunmuş olduğu imkanlardan yararlanarak almış olduğu kredi ile nefes alıyor.

YEREL - 31-12-2023 12:39 193 kez okundu.

Adıyaman’da Binlerce Esnaf Kredi Onayı Bekliyor

İşyeri, evi yıkılan esnafa can suyu kredisi olarak verilen kredilere yoğun bir şekilde başvuru olduğunu söyleyen S.S Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa Salman, esnafın kredi kullanma konusunda bankalardan ziyade esnaf kredi kefaretlerini tercih ettiklerini vurguladı.

Depremden bugüne esnafa yönelik yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Başkan Mustafa Salman, “Depremin üzerinden 10 ay gibi bir süre geçti. Adıyaman’a verilen konteyner sayısı 400’e yaklaşmıştır. Esnaflarımızın konteynır konusunda halen talepleri var. Bu konuda Adıyaman’da esnafın taleplerini herkes çok iyi biliyor. Kış mevsimi nedeniyle esnaf kendisine verilecek olan konteynırı bekliyor. Bir kısım esnafımızda yeri yıkıldığı için il dışında yaşamak zorunda kalıyor. Esnafa yönelik kredi ödemelerinde bir erteleme söz konusu oldu. Bunun dışında KOSGEB’in bir kredi desteği oldu. Ancak bu destek bütün esnafı kapsamadı. KOSGEB genel merkezinde yetkililer ile bu konuda görüşmelerimiz oldu. Borçları olan esnaflarımızın esnaf kefaretlere yoğun bir şekilde talepleri var. Bankaların faiz oranının yüksek olması nedeniyle esnaf kefaret kooperatiflerine yoğun bir talep var. Esnaf bankalardan yüksek oranda kredi çekmek yerine esnaf kefaret kredi kooperatiflerine başvuruyor. Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na esnafımızın taleplerimizi iletiyoruz. Geçen günlerde ilimize gelen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’a da Adıyaman’da esnafımızın taleplerini ve sıkıntılarını ilettim. Esnaf kefaret kooperatifimizde bekleyen dosya sayısı bini geçti. Esnaflara vereceğimiz kredi ödemesi olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. 6 Şubat depremlerinde evi, işyeri yıkılan esnaflarımız kredi borcu olmasına rağmen yeniden kredi talebinde bulunuyor. Bu talebi yerine getiremiyoruz. Bunun sebebi plasmanın eksik olmasından kaynaklıdır. Kredilere yoğun bir başvuru olduğu için eksiklerimiz var. Adıyaman merkezde üç esnaf kefaret kooperatifimiz ve ilçelerde bulunan kooperatiflerimizle birlikte taleplerimiz Adıyaman’a plasman yani kredi için para gönderilmesidir. Bu şekilde bizlerde esnafımıza katkı sağlamayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Yasin Emre Kaplan

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çat Barajı Koruma Altına Alınıyor

Çat Barajı Koruma Altına Alınıyor

28-04-2024 - YEREL

Adıyaman Üniversitesinde “Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” Konulu Panel Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesinde “Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” Konulu Panel Düzenlendi

28-04-2024 - YEREL