AK Parti Adıyaman Belediye Başkanı Aday Adayı Hicri Çelik, Projelerini Anlattı

AK Parti Adıyaman Belediye Başkanı aday adayı işadamı-inşaat mühendisi Hicri Çelik, gazetemize yaptığı açıklamada projelerini okuyucularımızla paylaştı.

SİYASET - 07-12-2023 11:45 422 kez okundu.

AK Parti Adıyaman Belediye Başkanı Aday Adayı Hicri Çelik, Projelerini Anlattı

Adıyaman halkı için hazırladığı projelerine değinen AK Parti Adıyaman Belediye Başkanı aday adayı işadamı-inşaat mühendisi Hicri Çelik, ilimizde hayata geçmesi için önem arz eden konulara vurgu yaptı.

Hicri Çelik, projelerini şu şekilde sıraladı; “2007 yılından itibaren kentsel dönüşüm kapsamında olan ve bir türlü bitirilemeyen Musalla, Mara ve Kap Camii mahallelelerindeki 41 hektarlık dönüşüm alanını “kentsel dönüşüm” adı altında yeniden inşa etmek için çalışmamız olacaktır. Deprem sırasında büyük hasar alan su, kanalizasyon, yağmur kolektörleri altyapısının Dünya Bankası’ndan Çevre Şehircilik Bakanlığı üzerinden sağlanacak hibe ile yenilenmesini sağlayacağız. Adıyaman’ın raylı sistemle tanışma vakti geldi. Bunun için ilk etapta Özelevler’den başlayıp Beşpınar’a kadar devam eden raylı sistemleri inşa etmek için bir çalışmamız olacaktır. Adıyaman’ın tek ana arteri olan Atatürk Bulvarı artık trafik yükünü kaldıramamaktadır. Özellikle deprem esnasında yardımların ulaşım sıkıntısını çok çektiğimiz ve bu yoğunluğu inşa edebileceğimiz kuzeyde Dördüncü Murat yolu ile güneyde bir çevre yolunu açacağız. Otopark problemini çözüme kavuşturmak için; trafik yoğunluğunun olduğu yerlerde belediye ve maliye hazinesine ait olan alanlara yap işlet devret modeliyle otopark alanları oluşturup trafik sorunuyla birlikte otopark problemini çözeceğiz. Millet Bahçesi içerisinde bulunan Kültür Merkezi’ni, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sağlayacağımız kredi ve hibe desteği ile tamamlamak için bir çalışmamız olacaktır. Bununla beraber 90.000 öğrencisi olan bu şehirde yalnızca 200 kişilik bir kütüphane bulunmaktadır. Değişik semtlerde özellikle öğrencilerin yoğun olduğu yerlerde butik kütüphaneler açıp burada öğrencilerimizin ders çalışması sağlanacaktır. Burada kek, çay gibi yiyecek ve içecekler ücretsiz ikramlarımız olacaktır. Bu kapsamda gençlerimiz ders çalışmaya ve kitap okumaya teşvik edilecektir.”

Açıklamalarının devamında Hicri Çelik projelerine şu şekilde devam etti; “Diğer kurumlarla birlikte afet koordinasyon merkezi oluşturacağız. Ayrıca deprem esnasında eksikliğini hissettiğimiz zaman personeli ile birlikte hazır olacak içerisinde her türlü donanımın bulunduğu, AFAD kurtarma araçları belediye bünyesine katılacaktır. Adıyaman’ın riskli yapı stoğunun çıkartılarak bu alanda oturan vatandaşlarımızı kentsel dönüşüm kapsamında yapacağımız kalıcı konutlara yerleştirip, riskli yapıları yıkarak, buralarda yerinde dönüşüm kapsamını belirleyip olası bir depremde can ve mal kaybını önlemeye çalışacağız. Yeni imara açılan yerlerdeki altyapıyı tamamlayıp, buralarda özel müteahhitlere inşaat ruhsatları verilerek ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünü hareketlendireceğiz. Belediyenin iştirak şirketleri ile halka ucuz ekmek, süt, gıda ürünlerinin çok uygun fiyata satılarak her semtte marketler oluşturularak yine bu şirket üzerinden beton santralleri kurularak hem piyasadaki tekelleşme önlenip hem de fiyatları düşürerek memlekete istihdam sağlayacağız. Gençlik Merkezleri ve Gençlik Konseyleri oluşturularak özellikle gençlerimizin istihdam edebileceği iş alanları ve sosyal alanlar oluşturacağız. Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü oluşturarak özellikle kadına şiddeti nedenleriyle birlikte ortadan kaldırmak için kadınlarımıza çocuklarıyla birlikte kalacakları kadın sığınma evleri yapacağız. Ayrıca kadınlarımızı üretime katmak için kadın meslek edinme kursları ve kadın kooperatifleri kurarak burada üretilen ürünleri pazarlamak için çalışmalarımız olacaktır. Bununla birlikte kadınlarımız için farklı semtlerde spor merkezleri ve kadın sosyal alanları oluşturacağız. Çiftçilerimizin ürettiği ürünleri aracıları olmadan, direkt tüketici ile buluşturacak kalıcı semt pazarları dışında günlük her mahallede bu ürünlerin pazarlanabileceği mahalle manavları oluşturacağız. Sokak hayvanları ile ilgili olarak hayvan hastanemizi tamamlayarak, çeşitli semtlerde hayvan poliklinikleri oluşturacağız. Şehrimizin üzerinde Adıyaman kalesinden seyir tepesine oradan ise Mahmut El Ensari’ye teleferik hattı kurmayı planlıyoruz.”

Hicri Çelik kimdir?

1968 yılında Adıyaman’da doğdu. Evli ve 3 çocuk babasıdır. İlkokul, Ortaokul ve Lise tahsilini memleketimde tamamladı. Daha sonra mühendislik fakültesini bitirerek inşaat mühendisi oldu. (1986-1988 Çukurova Üniversitesi İnşaat Teknikerliği Ön Lisans / Bakü Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Lisans) Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Yapı Denetim Amirliği ve İmar Müdürlüğü’nde görev yaptıktan sonra Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü İnşaat Yatırım Şubesine atandı. Sonrasında istifa ederek özel sektöre atıldı. Özel sektörde konut yapımı ve inşaat malzemesi üzerine ticari faaliyetlerime devam etmektedir. ASKON’da inşaat sektör başkanlığı TEK-DER’de (Teknik Elemanlar Derneği) genel merkez yönetim kurulu üyeliği, MÜSİAD, Bilgi-Hikmet Vakfı, İyilik-Der ve Zekat Vakfı’nda gönüllü görevleri oldu. Deprem ve sonrasında Zekat Vakfı ile birlikte depremzede vatandaşlarımız için yalıtımlı suntadan barınma alanları inşa etti. Ayrıca kurduğu konteyner kentlerin alt yapılarını kendi ekibiyle organize etti. Aktif olarak ise Müteahhitler Birliği genel sekreterliği görevini yürütmektedir. 6 Şubat depremlerinde Miraykent İnşaat firmasının adı altında yapmış olduğu konutları herhangi bir yıkım görmemiştir.

İş Deneyimi

1989 ile 1992 yılları arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Yapı Denetim Amirliği, İmar Müdürlüğü. Belediyenin dar gelirli vatandaşlar için yaptığı 3000 dairelik AKKENT şantiyesinde çalışarak projeyi tamamlayıp, hak sahiplerine teslim etti. 1992 ile 2014 yılları arasında Adıyaman Sağlık İl Müdürlüğü İnşaat Yatırım Şubesinde 22 yıl sağlık yatırımlarının proje koordinatörlüğünü yaptı. İlimizdeki 65 Sağlık Ocağı,115 Sağlık Evi ile birlikte birçok sağlık kuruluşunun proje koordinatörlüğünü üstlendi. Ayrıca bu yapılar 6 Şubat depreminde herhangi bir yıkım yaşamamıştır. 2001 ile 2023 yılları arasında Miraykent İnşaat Ltd. Şti. ile Adıyaman’da 21 etap halinde 54 bina, yaklaşık 1000 daireyi hak sahiplerine teslim etti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Tutdere: “Söz Verdiğimiz Gibi vaatlerimizi Yerine Getiriyoruz”

Başkan Tutdere: “Söz Verdiğimiz Gibi vaatlerimizi Yerine Getiriyoruz”

04-05-2024 - SİYASET

Başkan Tutdere Halkla Bayramlaştı

Başkan Tutdere Halkla Bayramlaştı

11-04-2024 - SİYASET