Başkan Sinan Önder, sosyal medya ve ulusal basında gündeme gelen Azerbaycan’daki okullarda başörtüsüne yönelik uygulamalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Başörtüsü nedeniyle öğrencilerin okullara alınmadığı yönündeki iddialara tepki gösteren Önder, yaşları 10 ile 20’li yaşlar arasında olduğu belirtilen kız öğrencilerin yaşadıklarının üzüntü verici olduğunu ifade etti.
Söz konusu uygulamaların laiklik adı altında gerçekleştirildiğini savunan Önder, Azerbaycan yönetimine geçmişte Türkiye’de yaşanan benzer olaylardan ders çıkarma ve inanç özgürlüğüne saygı gösterme çağrısında bulundu.
Dünyanın farklı bölgelerinde Müslümanların çeşitli sorunlarla mücadele ettiğini belirten Önder, kız öğrencilerin başörtüleri üzerinden yaşadıkları sorunların gündeme gelmesini eleştirdi.
Açıklamasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e de seslenen Önder, inanç özgürlüğünün korunması gerektiğini vurgulayarak, yaşananların tarih önünde değerlendirileceğini ifade etti.
Alperen Ocakları olarak Azerbaycan’daki kız öğrencilerin yanında olduklarını belirten Önder, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Alperen Ocakları olarak Azerbaycan’daki kardeşlerimize çağrımız şudur: İslam nurunun güneşi, Türk’ün neferleri Nene Hatunlar, imanınıza şahidiz! Haklı ve onurlu mücadelenizde Türk milliyetçileri olarak duamız ve gönlümüz sizlerle. Allah zalimlerden haberdardır. Allah adildir, Allah Müntakim’dir! Ve Alperenler her daim sizin sesiniz olacaktır. Allah yareniniz olsun…”
Haber: Celil Kocataş



















