ATYG’nin Edebiyat Ödülü Gülderen Çerikçi’ye Verildi

Gelsenkirchen’deki buluşmada edebiyat, dayanışma ve kültürel hafıza öne çıktı.

KÜLTÜR - SANAT - 31-03-2026 09:33 625 kez okundu.

ATYG’nin Edebiyat Ödülü Gülderen Çerikçi’ye Verildi

Avrupa’da faaliyet gösteren Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu (ATYG), Gelsenkirchen’de düzenlediği bahar buluşmasında edebiyat dünyasını bir araya getirdi. Programın en dikkat çeken anı ise bu yılki “Edebiyat Ödülü”nün Şair ve Yazar Gülderen Çerikçi’ye takdim edilmesi oldu.

TARİHİ MEKÂNDA ANLAMLI BULUŞMA

Etkinlik, eğitim ve kültür merkezi olarak kullanılan Schacht III eski kömür madeni tesislerinde gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden gelen şair ve yazarlar, ATYG çatısı altında buluşarak yeni yayımlanan kitaplarını tanıttı.
Katılımcılar, edebiyatın birleştirici gücünü vurgularken, geleceğe yönelik projelerini de paylaştı.

NESİN VAKFI’NDAN ANLAMLI SUNUM

Buluşmaya Türkiye’den katılan Nesin Vakfı Genel Müdürü Süleyman Cihangiroğlu, dikkat çeken bir sunum gerçekleştirdi.
Vakfın yetiştirdiği isimlerden biri olan Cihangiroğlu, Aziz Nesin’in edebi mirası ve vakfın çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler verdi.

GÖÇÜN 65. YILINA ANLAMLI KİTAP

Emekli öğretmen ve yazar Turan Akpınar, Türkiye’den Almanya’ya işgücü göçünün 65’inci yılına ithafen kaleme aldığı “Özür Borcu” adlı kitabını tanıttı.
Uzun yıllar Almanya’da Türkçe anadil öğretmeni olarak görev yapan Akpınar, eserinde göçmen ailelerin çocuklarının eğitim sürecinde yaşadığı sorunları ele aldı. Kitapta; yanlış uygulamalar, ihmaller, ayrımcılık ve bu sürecin sonuçları gerçek yaşam öyküleri üzerinden çarpıcı bir şekilde anlatılıyor.

EDEBİYAT VE TOPLUM AYNI ÇİZGİDE

Buluşmada yapılan konuşmalarda, edebiyatın sadece sanat değil, aynı zamanda toplumsal bir hafıza olduğu vurgulandı. Avrupa’da yaşayan yazarların sesi, bu tür etkinliklerle daha güçlü duyulmaya devam ediyor.

Haber: TEVFİK ŞENDÖL / GELSENKİRCHEN

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Adıyaman’da Yaz Akşamları ‘Yıldızların Altında Çocuk Sineması’ İle Renkleniyor

Adıyaman’da Yaz Akşamları ‘Yıldızların Altında Çocuk Sineması’ İle Renkleniyor

16-08-2026 - KÜLTÜR - SANAT

14 Yaşındaki Öğrenci İkinci Kitabını Yazdı

14 Yaşındaki Öğrenci İkinci Kitabını Yazdı

14-08-2026 - KÜLTÜR - SANAT

Marka Flower Çiçekçi