Badem Üreticileri Destek Bekliyor

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Adıyamanlı badem üreticilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan müjdeli haber beklediğini söyledi.

GÜNCEL - 01-10-2022 14:43 385 kez okundu.

Badem Üreticileri Destek Bekliyor

Adıyaman’ın badem üretiminde Türkiye genelinde alan bazda ve verim olarak birinci sırada yer aldığını vurgulayan Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, üreticilerin beklentileri hakkında açıklamada bulundu.

Gazetemize yazılı bir açıklama yapan Başkan Fatin Rüştü Zorlu Turanlı; “Çiftçilerimiz alternatif ürüne yönelerek bölge iklimine ve toprak yapısına uygun badem ürününe yöneldi. Yaklaşık olarak on iki yıl önce dikimine başlanan badem ürünü 2023 hedefine erkenden ulaşarak 100 bin dekar alana ulaştı. Çiftçilerimizin bin bir emekle yetiştirdiği bademde yüksek girdi maliyetleri olmasına rağmen çiftçilerimiz pes etmeden badem yetiştiriciliğine devam ediyorlar. Çiftçilerimiz üzerine düşen görevi yerine getiriyorlar. Badem hasadına az bir zaman kala çiftçilerimizin gözü kulağı fındıkta açıklanan fiyatta olduğu gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın açıklayacağı badem fiyatında. Küresel iklim değişimi sonucunda bölgemizde yaşanan dolu, don ve fırtına gibi doğa olayları karşısında badem bahçelerimiz zarar görmüştür. Badem yetiştiriciliğinde hem yüksek girdi maliyetleri hem de doğa olayları karşısında çiftçilerimiz üretime devam etmekte ve fazlasıyla zorlanmaktadır. Bu olumsuz durumların etkisini bir nebze unutmak için devlet yetkililerinin badem fiyatını çiftçilerimizi memnun edecek bir seviyede açıklamasını istiyoruz. Badem, sadece ürün olarak görülmemesi gerekmektedir. Badem alanlarının artmasıyla birlikte Malatya, Giresun, Niğde, Şanlıurfa gibi illere mevsimlik işçi olarak giden vatandaşlarımız badem sayesinde çalışma fırsatı bulup, geçimini sağlamaktadır. Öte yandan bölgemizde badem işleme tesislerinin artmasıyla yine vatandaşlarımız için istihdam alanları oluşmaktadır. Çiftçilerimizin umudu olan badem ürününün sürdürebilirliği için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın talimatlarıyla badem fiyatının belirleyici yetkilileri olan Tarım Bakanımız Sayın Vahit Kirişci’den ve Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Sayın Hüseyin Aydın’dan hasat başlamadan bir an önce badem alımının resmi fiyatını açıklamalarını istiyoruz. Aksi takdirde çiftçi emeğini göz ardı eden tüccarlara mahkum olacaktır. Yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçilmek isteniyorsa en kısa sürede çiftçilerimizin beklentisi olan alım fiyatı açıklanmalıdır” dedi.

Haber: Fatma Karakuş

   

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ülkemizin En Prestijli Ödülü Ömer Karakuş’a Verilecek TGC’den Ömer Karakuş’a İnternet Röportaj Övgü Ödülü

Ülkemizin En Prestijli Ödülü Ömer Karakuş’a Verilecek TGC’den Ömer Karakuş’a İnternet Röportaj Övgü Ödülü

19-04-2024 - GÜNCEL

TGC: “Gazeteciler Seçim Sonuçlarına Engelsiz Ulaşabilmelidir”

TGC: “Gazeteciler Seçim Sonuçlarına Engelsiz Ulaşabilmelidir”

30-03-2024 - GÜNCEL