Bir Günde Yıkılan Camii 10 Ayda Yapılamadı!!!

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 6 Şubat depremlerinde yıkılan tarihi Ulu Camii’nin restorasyon çalışmalarının olması gereken daha ağır bir şekilde gerçekleştirilmesine vatandaşlar bir anlam getiremiyorlar. Tarihi bir yapıya sahip olan Ulu Camii’nin 6 Şubat depremlerinde yıkılmasından sonra yetkililerin işlerini çok ağır bir şekilde gerçekleştirdiğini düşünen vatandaşlar, bir an önce caminin yapılarak hizmete açılmasını talep ediyorlar.

GÜNCEL - 31-12-2023 12:27 222 kez okundu.

Bir Günde Yıkılan Camii 10 Ayda Yapılamadı!!!

Adıyaman ilinin şehir merkezinde olan bu caminin bir türlü hizmete açılmamasından dolayı çevre esnafların işyerlerine uzak bir mesafede olan camilere gitmek zorunda kaldığını vurgulayan vatandaşlar, bu konuya yetkililerin artık el atması gerektiğini savunuyorlar.

6 Şubat depremlerinde yıkılan Ulu Camii’nin restorasyon ve yapım işi için yere monte edilen tabelada, “Adıyaman ili Ulu Camii projelerinin hazırlanması ve restorasyon (Uygulama) işi /T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı / Sözleşme tarihi 28.08. 2023” şeklinde bir ibare yer alınmasına rağmen gözle görülür bir çalışmanın olmaması vatandaşı düşündürüyor.

Adıyaman’da tarihi camilerin restorasyon ve onarım işlerinin çok ağır şekilde sürdüğünü düşünen vatandaşlar, “Adıyaman ilimiz 6 Şubat tarihinde acı bir günü yaşadı. Aynı gün içerisinde iki ayrı depremi yaşamış olduk. Bu depremler evlerimize, işyerlerimize zarar verdiği gibi bazı camilerinde yıkılmasına neden oldu. Bu camilerin başında Ulu Camii geliyor. Bu camimiz ilimizin simge bir camisiydi. Aynı zamanda tarihi yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği bir camiydi. Şehir merkezinde olması nedeniyle çarşı merkezine gelen birçok vatandaş vakit namazlarını bu camide kılmaktaydı. Şehir merkezinde bulunan birçok esnafta bu camide vakit namazlarını kılıyordu. Şimdi ise bu esnaflar işyerlerine kilometrelerce uzak bir camide namazlarını kılıyorlar. 6 Şubat depremlerinin üzerinden 10 ay geçti. Yapılan çalışmaların çok ağır bir şekilde ilerlediğini görüyoruz. Bugüne kadar bu caminin restorasyonu ve onarımı istenilen düzeyde yapılmadıysa bu bir eksikliktir. Bu konuda T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz. Adıyaman’ın simge camilerinin başında gelen Ulu Camii’nin bir an önce hizmete açılmasını talep ediyoruz. Teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde bir çalışmanın 10 aydır tamamlanması pek de anlamlı değil. Bu sebeple yetkililer bu konuya el atmalılar” diye konuştular.

Haber: Ömer Karakuş

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şehit Polisler İçin Tören Düzenledi

Şehit Polisler İçin Tören Düzenledi

28-04-2024 - GÜNCEL

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu İnternet Röportaj Övgü Ömer Karakuş’un Oldu

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu İnternet Röportaj Övgü Ömer Karakuş’un Oldu

28-04-2024 - GÜNCEL