Bu Kez İncirler Yarıştı

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi Akcabel Köyü’nde düzenlenen 2. Geleneksel İncir Festivali’nde üreticiler ürünleriyle yarıştı. Geleneksel olarak düzenlenen yarışmaya üreticiler yoğun katılım sağlarken, vatandaşlarda festivale yoğun ilgi gösterdi.

YEREL - 01-10-2022 14:38 243 kez okundu.

Bu Kez İncirler Yarıştı

Festivalde 25 yarışmacı yetiştirmiş oldukları incilerle katılırken, jüri heyeti eğitimci Mahmut Sami Çınar’dan, eğitimci Bülent Yalçın’dan, ziraat mühendisi Gizem Bilgili’den, ziraat mühendisi Eyüp Gülbeyaz’dan oluştu. 2. Geleneksel İncir Festivali’ne kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Festivalde açılış konuşmasını yapan Tertip Komitesi Başkanı Reşit Kaşıkara; “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz incir festivalimize üreticilerimiz yoğun bir şekilde ilgi gösterdi. Her yıl daha çok katılımın sağlandığı festivalimizde hem vatandaşlarımız hem de davetlilerimiz ilçemizin ve köylerimizin tanıtımına katkı sunuyorlar. Geçen yıla oranla bu yıl yapmış olduğumuz festivalimize katılım oldukça fazla. Böylesine önemli bir projenin içerisinde olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Yapmış olduğumuz bu organizasyonla birlikte ilimizin ve ilçemizin tanıtımına katkı sunmuş oluyoruz. Böylesine önemli projelerin daha çok artması gerektiğini düşünüyorum. İlçemizin farklı köylerinde de bu gibi etkinlikler yapıla bilinir. Her yerleşim yeri kendi bölgesine has ürünlerin tanıtımı adına böylesine önemli festivallere imza atmalıdır. Bu yıl Adıyaman merkezden ve ilçemizin farklı yerleşim yerlerinden festivalimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca festivalimize destek veren kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, sponsorlarımıza ve etkinliğimize destek veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl daha geniş kapsamlı bir etkinliğe imza atacağız. Amacımız ilimizi, ilçemizi ve köylerimizi tanıtmaktır” dedi.

Reşit Kaşıkara’nın konuşmasından sonra incir festivalinde birincilik ödülünü kazanan Ramazan Kartal’a cumhuriyet altını hediye edilirken, ikinci olan Duran Demir’e yarım altın, üçüncü olan Ali Şaşkın’a çeyrek altın, dördüncü olan Mustafa Yağlıcalı’ya ilaçlama makinesi, budama makası, testere ve eldiven hediye edildi.

Haber: Sırrı Ergün

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TGC 65.Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Açıklandı

TGC 65.Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Açıklandı

25-03-2024 - YEREL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balotaj Kurulu 2024 Yılının İkinci Toplantısını Yaptı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balotaj Kurulu 2024 Yılının İkinci Toplantısını Yaptı

25-03-2024 - YEREL