Ceylanpınar’da Mülkiyet Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, uzun yıllardır vatandaşların çözüm beklediği mülkiyet sorunu, 4706 sayılı Kanunun Geçici 18. Maddesinde yapılan düzenlemeyle çözüme kavuştu. Söz konusu düzenlemenin son kısmının yalnızca Ceylanpınar ilçesini kapsadığı belirtilirken, bu adım sayesinde tam 2073 taşınmaz sahibi tapularına kavuşma hakkı elde etti.

GÜNCEL - 22-05-2026 11:51 478 kez okundu.

Ceylanpınar’da Mülkiyet Sorunu Çözüme Kavuşuyor

 

Eğer bu düzenleme hayata geçirilmemiş olsaydı, binlerce vatandaş tapusunu alamayacak ve mağduriyet yaşamaya devam edecekti. Sürecin başından sonuna kadar konuyu yakından takip eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Asuman Yazmacı’nın yoğun girişimleri ve Ankara’daki temaslarıyla düzenlemenin sonuçlandığı ifade edildi. İlçe halkı, yıllardır beklenen bu önemli gelişmenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Ayrıca sürece verdiği destek ve vatandaşların taleplerinin ilgili kurumlara ulaştırılması noktasındaki katkılarından dolayı Ceylanpınar Kaymakamı, Mehmet Çağatay Çakal’a   da teşekkür edildi. Yapılan düzenleme, Ceylanpınar’da mülkiyet sorunlarının çözümü adına tarihi bir adım olarak değerlendiriliyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adıyaman Belediyesi'nden Saha Amirliği Önünde Yaşanan Olayla İlgili Açıklama

Adıyaman Belediyesi'nden Saha Amirliği Önünde Yaşanan Olayla İlgili Açıklama

20-08-2026 - GÜNCEL

Adıyaman Belediyesi’nden Türmüz Mevkii’nde İçme Suyu Altyapısına Güçlendirme

Adıyaman Belediyesi’nden Türmüz Mevkii’nde İçme Suyu Altyapısına Güçlendirme

20-08-2026 - GÜNCEL

Marka Flower Çiçekçi