CHP’li Yıldız’dan Kar Tepkisi

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, gece saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından Malatya kent merkezinde yaşanan olumsuzluklara sert tepki gösterdi. Yıldız, ortaya çıkan tabloyu doğa şartlarıyla değil, ihmaller zinciriyle açıklayarak, yaşananların ciddi bir kışla mücadele başarısızlığı olduğunu ifade etti.

SİYASET - 29-12-2025 15:09 429 kez okundu.

CHP’li Yıldız’dan Kar Tepkisi

 

Yazılı bir basın açıklaması yapan Yıldız, günler öncesinden meteoroloji tarafından uyarısı yapılan kar yağışı ve buzlanmaya rağmen gerekli önlemlerin zamanında alınmadığını belirtti. Şehir genelinde yolların tuzlanmadığını, özellikle ana arterler, kavşaklar ve yokuşların sabah saatlerine kadar adeta kaderine terk edildiğini vurguladı.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren Malatya’nın birçok noktasında maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığını hatırlatan Yıldız, vatandaşların işe, okula ve hastanelere ulaşmakta büyük güçlük çektiğini dile getirdi. Yaşanan kazaların ve aksaklıkların nedeninin kar yağışı değil, yetersiz müdahale, plansızlık ve geciken çalışmalar olduğunu savundu.

Yıldız açıklamasında şu soruları yöneltti: “Kar yağışı günler öncesinden biliniyorken neden önleyici tuzlama yapılmadı? Ana yollar ve kritik güzergâhlar neden saatlerce müdahale bekledi? Vatandaş yollarda kayarken, kazalar peş peşe yaşanırken belediye ekipleri sahada neden görünmedi?”

Ortaya çıkan tablonun basit bir hazırlıksızlık olarak geçiştirilemeyeceğini ifade eden Yıldız, birkaç santim karla bir şehrin kilitlenmesinin açık bir yönetim zafiyeti olduğunu belirtti. Bu ihmallerin bedelini ise her zaman olduğu gibi vatandaşların ödediğini söyledi.

Komşu il Elazığ’da benzer hava koşullarında okulların tedbir amaçlı tatil edildiğini hatırlatan Yıldız, Malatya’da aynı hassasiyetin gösterilmediğine dikkat çekti. Sabah erken saatlerde işe gitmeye çalışan yurttaşların, öğrencilerin ve velilerin ciddi risk altında kaldığını vurgulayan Yıldız, asıl meselenin karın miktarı değil, ortaya çıkan can güvenliği tehdidi olduğunu ifade etti.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, sorumlu kurumlara açık çağrıda bulunarak, yaşanan ihmallerle yüzleşilmesini, zarar gören yurttaşların mağduriyetlerinin giderilmesini ve kışla mücadele planlarının kâğıt üzerinde değil sahada uygulanmasını istedi. Malatya’nın “oldu bittiye” bırakılacak bir şehir olmadığını vurgulayan Yıldız, Malatyalıların ihmal değil hizmet, mazeret değil çözüm beklediğini söyledi.

Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak sürecin takipçisi olacaklarını, yurttaşların, öğrencilerin ve emekçilerin can güvenliğini önceleyen tedbirlerin alınması için konunun üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini belirterek tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haber: Celil Kocataş / Malatya

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Engin Doğan: Depremzede Kiracıların Hakkı Görmezden Gelinemez

Engin Doğan: Depremzede Kiracıların Hakkı Görmezden Gelinemez

11-05-2026 - SİYASET

Engin Doğan: Almina Evladımızın Acısı Adıyaman’dan Tüm Türkiye’ye Ortak Bir Yas Oldu

Engin Doğan: Almina Evladımızın Acısı Adıyaman’dan Tüm Türkiye’ye Ortak Bir Yas Oldu

04-05-2026 - SİYASET

Marka Flower Çiçekçi