Depremzedelerden Adıyaman Belediyesi’ne Çağrı!!! Vatandaştan Deprem Şehitleri Anıtları Talebi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde hayatını kaybedenler için yapılan anıtın aynısını Adıyamanlı vatandaşlarda ilimizde yapılmasını talep etti.

GÜNCEL - 31-12-2023 12:41 239 kez okundu.

Depremzedelerden Adıyaman Belediyesi’ne Çağrı!!! Vatandaştan Deprem Şehitleri Anıtları Talebi

 

Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden deprem şehitleri için ilimizde anıtların yapılmasını hatırlatan vatandaşlar, yetkililerin bir an önce bir çalışması başlatılmasını vurguladı.

Depremin üzerinden 10 aydan daha fazla bir süre geçmesine rağmen bugüne kadar Adıyaman’da deprem anıtlarının yapılmamasına bir anlam getirmeyen vatandaşlar, Malatya’da yapılan anıtın örnek alınmasını istedi.

Gazetemiz açıklamada bulunarak Adıyaman Belediyesi yetkililerine seslenen vatandaşlar, “Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’da hayatını kaybedenlerin anısına şehir mezarlığında ‘6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı’ yapıldı.  Deprem anıtında 6 Şubat’ta Malatya’da vefat eden deprem şehitlerinin adı yer alıyor. Adıyaman ilimizde böylesine bir çalışma yok. Depremin üzerinden 10 aydan daha uzun bir süre geçti. Bu süre zarfında Adıyaman’da deprem şehitlerimizin isimlerinin yer aldığı anıtlar yapıla bilinirdi. Ancak yetkililer böylesine bir çalışmayı bugüne kadar yapmadılar. Malatya ilindeki yetkililer örnek bir çalışmaya imza attılar. Bu çalışma ile bir anıt yapılarak deprem şehitlerinin isimlerine yer verildi. Adıyaman ilimizde de deprem anıtlarının yapılmasını vatandaşlar olarak talep ediyoruz. 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın isimleri aynı zamanda şehrimizin farklı yerleşim yerlerinde de yaşatılmalıdır. İlimizde önümüzdeki dönemde yapılacak olan parklara, cadde ve sokaklara deprem şehitlerimizin isimleri verilmelidir. Adıyaman’da depremde hayatını kaybeden şehitlerimizin isimleri her zaman yaşatılmalıdır.  Deprem anıtları şehrin farklı yerlerinde olabilir. Bu konuyu Adıyaman Belediyesi’nin yetkilileri mutlaka değerlendirerek, Malatya’daki çalışmayı örnek almaları gerekir” ifadelerine yer verdiler.

Haber: Ömer Karakuş

 

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şehit Polisler İçin Tören Düzenledi

Şehit Polisler İçin Tören Düzenledi

28-04-2024 - GÜNCEL

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu İnternet Röportaj Övgü Ömer Karakuş’un Oldu

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu İnternet Röportaj Övgü Ömer Karakuş’un Oldu

28-04-2024 - GÜNCEL