Esnaf Kalıcı İşyeri İstiyor

Depremin üzerinden 10 aya aşkın bir süre geçerken, yapılan konteynır çarşılarda hizmet veren esnaf işyerinde satışlar yaparken, konteynır bekleyen esnaf ise kalıcı işyerlerinin yapılmasını talep ediyor.

YEREL - 31-12-2023 12:53 214 kez okundu.

Esnaf Kalıcı İşyeri İstiyor

Adıyaman ilinde yapılan çalışmaları yakından takip eden S.S Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa Salman, ilimizde esnafların kalıcı işyerleri için yapılacak olan çalışmaları beklediklerini vurguladı.

Gazetemize açıklamada bulunan Başkan Mustafa Salman, “İnsanların mülkiyeti varsa ve bu yer ev ve iş yeri yapmaya uygunsa devlet bu kişilere kolaylık sağlıyor. Vatandaşta başvurusunu yaparak girişimlerde bulunuyor. Konteynır kentler dışında çarşı merkezinde yeni bir çarşının yapılması gerekiyor. Bu konuda ilgili kurumlar sivil toplum kuruluşlarıyla istişarede bulunursa farklı fikirler ortaya çıkacaktır. Vatandaşın büyük bir bölümü çarşı merkezinde alışveriş yapıyor.  Farklı konteynır çarşıların ilimize kazandırılmasıyla birlikte esnafımız orada halkımıza hizmet etmektedir. Fakat bazı esnaflarımız bu konteynır çarşılarda iş yapamadıkları gibi talebin olmamasını dile getiriyorlar. Adıyaman çarşı merkezimiz zaten çok büyük olmadığı gibi konteynır çarşılara uygun değil. Konteynır çarşıların çarşı merkezinde olması bir avantajdır. Önümüzdeki süreçte kalıcı işyerleri için çalışmalar başlatılırsa esnafımızın talep ettiği işyeri hizmete açılmış olunur. Depremin ilk gününden bu yana devletimiz halkımız için seferber olmuş durumda. Yapılan çalışmalarla esnaflarımızın bir an önce eski günlerine dönebilmesi için ilgili kurumlarımızda yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Adıyaman ilimizde kalıcı işyerlerinin çarşı merkezinde yapılması konusunda bir planlama olursa yakından takip edeceğiz” dedi.

Haber: Ömer Karakuş

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çat Barajı Koruma Altına Alınıyor

Çat Barajı Koruma Altına Alınıyor

28-04-2024 - YEREL

Adıyaman Üniversitesinde “Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” Konulu Panel Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesinde “Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” Konulu Panel Düzenlendi

28-04-2024 - YEREL