HATAY Basın Cemiyeti (HBC) Hizmete Açıldı

Hatay basınına yeni bir soluk kazandırmak ve gazetecilerin haklarını korumak amacıyla alanında uzman gazeteciler tarafından kurulan Hatay Basın Cemiyeti (HBC) hizmete açıldı.

YEREL - 22-01-2023 01:05 423 kez okundu.

HATAY Basın Cemiyeti (HBC) Hizmete Açıldı

HBC’nin açılışına, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, DEVA Partisi Hatay İl Başkanı İlker Eker, Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan, Hatay Baro Başkanı Cihat Açıkalın, HBB Başkanvekili Murat Hayzaran, Antakya Belediye Başkanvekili Orhan Namık Mursaloğlu, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, HESOB Başkanı Abdülkadir Teksöz, STK temsilcileri ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, gazeteciler ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

HBC Başkanı Hikmet Otuzbir, açılış töreni öncesi yaptığı konuşmada, amaçlarının gazetecilik mesleği çıtasını daha üst seviyelere çıkarmak, gazetecilerin haklarını korumak ve Hatay’ın gelişimine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Başkan Hikmet Otuzbir, “Geçtiğimiz yılın Ekim ayında cemiyetimizin kuruluşunu gerçekleştirdik. Bünyemizde yerel gazete, internet medyası sahibi ile yaygın basın il ve ilçe temsilcileri bulunmaktadır. Özellikle aktif olarak sahada görev alan gazetecilerin yer aldığı bir oluşumla cemiyetimizi kurduk. Bu yola çıkarken ilk düsturumuz; “Ortak akıl, istişare ve eyleme dönüştürme mantığını kendimize şiar edindik” Çünkü “Her arkadaşımız bizim için değerli her fikir bizim için önemli” diyerek cemiyetimizi bu şekilde yaşatıp meslektaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için yolumuza kararlı ve istikrarlı olarak devam edeceğiz” dedi.

Cemiyet Başkanı Hikmet Otuzbir, “Hatay Basın Cemiyeti olarak; gazetecilik mesleği çıtasını daha üst seviyelere çıkarmak, gazeteci meslektaşlarımızın haklarını korumak, kentimizin gelişimine katkı sağlamak, ilgili kurumlarımızla projeler üretmek, bürokrasi ve kamuoyu arasında köprü görevini üstlenmek üzere cemiyetimizi kurarak faaliyet hayatına başladık. Basın mesleğinin ahlak ve ilkeleri doğrultusunda, çıktığımız bu yolda cemiyet binamızın kurulum aşaması tamamlanmış olup, çok kısa süre içerisinde gazeteci arkadaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Kuruluş sürecinde cemiyetimizden desteğini esirgemeyen başta saygıdeğer meslektaşlarımız olmak üzere, kentimizin dinamiklerine, resmi kurumlarına, siyasi partilerine, sivil toplum kuruluşlarına, belediyelerine, iş insanlarımıza ve dostlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Bugün bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak cemiyet hizmet binamızın açılışında yanımızda olduğunuz için her misafirimize ayrı ayrı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan parti il başkanları, belediye başkan vekilleri ve STK temsilcileri HBC’nin Hatay’a hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunarak, gazetecileri kutladı.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TGC 65.Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Açıklandı

TGC 65.Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Açıklandı

25-03-2024 - YEREL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balotaj Kurulu 2024 Yılının İkinci Toplantısını Yaptı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balotaj Kurulu 2024 Yılının İkinci Toplantısını Yaptı

25-03-2024 - YEREL