Kronik Ağrılara Elveda Ağrılara Yeni Yöntem; Sofitherapy

Adıyamanlı Abdurrahman Akdulum, Rusya’da yaygın olarak uygulanan sofitherapy uygulamasını ilimizde de uygulayarak birçok ağrıları olan hastalara şifa dağıtıyor. Günümüzde insanlarda yoğun olarak görülen bel ve boyun ağrıları konusunda uygulanan sofitherapy uygulaması ile hem hastalar ağrılarından kurtuluyor hem de masaj yöntemi ile daha sağlıklı bir yaşam kalitesini yakalamış oluyorlar.

SAĞLIK - 01-10-2022 15:03 430 kez okundu.

Kronik Ağrılara Elveda Ağrılara Yeni Yöntem; Sofitherapy

1996 yılından bu yana farklı illerde hizmet veren yedi yıldızlı otellerde masör hizmetini veren Abdurrahman Akdulum, dünya çapında katıldığı yarışmalarda derece alarak adından da sıkça söz ettirdi. Yapmış olduğu uygulamayı geliştirmek üzere Rusya’ya giden Abdurrahman Akdulum, orada aldığı eğitimleri Türkiye’de uygulamaya başladı. Yıllar sonra doğup büyüdüğü kendi şehri olan Adıyaman’da insanlara hizmet veren Abdurrahman Akdulum, gazetemize özel bir röportaj verdi.

Ve işte o röportajın detayları.

İnsanlara uyguladığınız tedavi yöntemi nedir?

Günümüzdeki masaj uygulamasını farklı uygulamalarla uygulamaktayım. Yapmış olduğum uygulama Türkiye’de yoktur. Yaptığım uygulama karma sistemdir. Türkiye’de kullanılan yöntemler farklı yöntemlerdir. Fizik tedavisi, manuel tedaviler Türkiye’de kullanılıyor. Ben ise karma yöntemi kullanıyorum. Dünyada literatüre girmiş olan 16 fizik tedavi yöntemi var. Benim uyguladığım birçok yöntem var. “Fizik tedaviler, sportif yöntemler, pasif-aktif jimnastikler, spor faaliyetleri” şeklinde aletli ve aletsiz olmak üzere çalışmalar yapılıyor. Ve birçok yöntemler kullanılıyor. İnsanlarımız spora uzaklar. Tedavinin sonuca ulaşması, kişilerin daha verimli bir şekilde uzun süre sağlıklı olabilmeleri için dünyada bilinen Rus Doktor Bubnivski’nin  “bubnoks yöntemi” denilen yöntemini uyguluyoruz. Bu doktor halen yaşamaktadır. Bu doktorun Rusya’da 16 polikliniği var.

Yapmış olduğunuz tedavi hangi hastalıklara iyi geliyor?

Biyomekanik alanındaki bozukluğu olan herkes tedavimden faydalanabilir. Biyomekanik bozukluklar, embriyolojik dönemde oluşan skolyozlar, doğum sonrası, hastalık sonucunda ortaya çıkan durumlar veya kaza sonrasında oluşan durumlar, travma sonunda ortaya çıkan durumlar tedavi alanımıza giriyor. Günlük yaşamda telefon kullanımıyla artan bel, boyun ve kalça bölgesindeki sıkıntılar, hareketsizlikten dolayı oluşan omurga sıkışması gibi hastalıkları tedavi edebiliyorum. Vermiş olduğum bu tedavi poliklinik tedavisi değildir. Fizik tedavisidir, sportif bir uygulama yöntemidir.

Bu uygulamaları yapmadan önce hiçbir yerden eğitim aldınız mı?

Muğla Üniversitesi beden eğitimi bölümünden mezunum. 1992 yılında üniversite hayatıma adım attım. 1998 yılında Bodrum’da masör olarak bu işe adım attım. 2005 yılına kadar önemli kurumlarda yönetici olarak görev yaptım. Sektörün önde gelen otellerinde görev aldım. Bu oteller yedi yıldız seviyesinde hizmet vermektedir. Aynı zamanda terapist olarak ta bu otellerde çalıştım. Bu otellerde çalışırken, proje bölümünde de yer aldım. Türkiye’de ilk defa yabancı uyruklu çalışanları biz getirdik. O tarih 1998 yılıydı. Bu kişilerin masaja adapte olması, kullandıkları masaj tekniklerinin gelişmesi gibi birçok konuda çalışmalarda yer aldım.

İnsanlar nasıl sizlere ulaşabilirler?

İnsanlarımız Google’de sofitherapy olarak arama yaparlarsa bana ulaşabilirler. Aynı zamanda vatandaşlarımızın 0539 417 33 04 nolu hattımdan bana ulaşmaları mümkündür. Kısa bir zaman içerisinde bir tanıtım lansman çalışması düşünüyorum. Yapmış olduğum uygulamaya ihtiyacı olan insanların buraya gelmesi gerekiyor. Bel, boyun gibi ağrısı olan insanlarımız hastalıklarına çare bulmak için alakasız ve bilgisiz insanlara ulaşmak üzere il dışına kadar gidiyorlar. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde, Kahramanmaraş’ta, Hatay’da bazı şarlatanların olduğunu sosyal medyadan duyduk. Bazı şarlatanlar dini konuları kullanarak insanları kandırıyorlar. Benim kullandığım uygulamalar ise dünya literatüründe yer almaktadır. Bu uygulamalarım aynı zamanda okullarda da eğitim olarak verilmektedir. Okullarda uygulanmayan ve anlatılmayan bir uygulamayı kullanmıyorum. Hacamat geleneksel bir uygulamadır. Ve hasta için kullanılır. Hacamat yapılmadan önce kan tahlilleri yapılmalı ve her önüne gelene yapılmamalıdır.

Yapmış olduğunuz uygulamayı insanlar sosyal medyadan takip edebilirler mi?

İnternet ortamında sofitherapy olarak varım. Hayat hızlı bir şekilde ilerlediği için güne yetişemiyoruz. İnsanlar daha çok bir koşturmanın içerisindeler. Ve bu şekilde vücutta bir halsizlik oluşuyor. İnsanlarımız spor yapmadıkları için vücutta bir dinlenme olmuyor. Belli bir süre ayakta kalınınca omurgalarda ve belde baskı oluşuyor. Düzenli bir spor yapılmadığı zaman belirli bir zamandan sonra belirli hastalıklar vücutta görülüyor. İnsanlar yaşam kalitelerini arttırmak gibi bir düşüncenin içerisine girdikleri vakit sağlıklı bir yaşama sahip olacaklardır. Günümüzde insanların ilk gittikleri yer diyetisyendir. Spor yapmayan, vücudunda bir hastalığı olan bir kişinin mutlaka bir işin uzmanına görülmesi gerekir. Spor salonlarının az oluşu, bunlara ulaşa birlik en başta gelen sorunlardır. Her yaş kitlesinin bu spor salonlarına ulaşabilmesi gerekir. Doğumdan ölüme kadar yapılan sporsal aktiviteler var. Açık alan sporları, yüzme sporları başta olmak üzere birçok spor dalı var. 2.5 yaşında olan çocuğuma şimdiden yüzme eğitimi veriyorum. Bu eğitimle çocuklarımın fiziksel gelişimlerine katkı sunulacak. Bu eğitim Türkiye’de olmadığı için Rusya’da çocuklarıma bu eğitimi veriyorum. Bu eğitimler neden ülkemizde ya da Adıyaman ilimizde olmasın. Özel sektörün gelişmesi için insanların bilgiye ve aktiveye ulaşması gerekiyor. Burada görev devlet kurumlarına ve ilgili sivil toplum örgütlerine düşüyor.

Yurt dışında ne gibi çalışmalarınız oldu?

2007 yılında hem Türkiye’de hem de Avrupa’da en iyi spor terapisti seçildim. Ayrıca en iyi spor terapisti ekibine ödül kazandırdım. Bu ödül töreni uluslararası bir ödüldü. Bu yarışmanın jürisi profesörlerden, doçentlerden ve sektörün ileri gelenlerinden oluşuyordu. 14 yıl Rusya’da sporcu sağlık merkezini işlettim. Bir terapist masajda, manuel terapide yapabilmeli. Hastanın doktor tavsiyelerine ve verdiği ilaçlara birebir uyması gerekir. Ankara’da doktorların tavsiyesi üzerine hizmet veren fizik tedavi merkezleri var. Her hastaya göre seanslarımız bulunmakta. Hastalarımıza hem bakım hem de sporsal aktivite hizmeti veriyorum. Fıtıkta oluşan sinirsel sıkışmayı, kasın yeterince kullanılamaması gibi durumlarda tedavi yönetimimi uyguluyorum. 40 yaşın üzerinde insanlar yeterince sportif faaliyetlerle uğraşmadıkları için bazı olumsuz durumlar yaşana biliniyor. Tıbbi tedaviler olmasa olmazımızdır. Ama modern tıp, fizik tedavi çok fazla kullanılıyor. Biz insanların yaşam kalitesinin artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “Fıtığı ben tedavi ediyorum” diyen insan yalan söylüyordur. Biz fıtığı tedavi etmiyoruz. Kişinin yaşam kalitesinin artırmak adına çalışmalarımızı yapıyoruz.

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başhekim Doç.Dr. Mehmet Şirik'ten Sağlık Personellerine Teşekkür Ziyareti

Başhekim Doç.Dr. Mehmet Şirik'ten Sağlık Personellerine Teşekkür Ziyareti

07-04-2024 - SAĞLIK

Uzmanlardan 'Ramazan' Uyarısı!

Uzmanlardan 'Ramazan' Uyarısı!

15-03-2024 - SAĞLIK