Kurban Bayramı’nda Anlamlı Buluşma: AVİUSIF Derneği’nden Birlik ve Beraberlik Şenliği

Adıyaman’da geçtiğimiz haftalarda kurulan Kömür Aviusıf Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde düzenlediği 1. Bahar Şenliği ile Kömür Beldesi ve çevre köylerde yaşayan aile üyelerini Panav’da buluşturdu. Etkinlikte birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verildi. Meşe ağaçlarının gölgesinde, atalarının izinde bir araya gelen aile fertleri, hem hasret giderdi hem de geleceğe yönelik umut dolu mesajlar verdi.

YEREL - 01-06-2026 13:54 146 kez okundu.

Kurban Bayramı’nda Anlamlı Buluşma:  AVİUSIF Derneği’nden Birlik ve Beraberlik Şenliği

“MEŞENİN GÖLGESİNDE, ATALARIN İZİNDE”

Adıyaman’da Nisan ayında resmen kurulan Aviusıf Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Kömür Beldesine ve merkeze bağlı köylerde yaşayan aile üyelerinin birlik beraberliğini güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Dernek tarafından Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde düzenlenen 1. Bahar Şenliği, geniş katılımla gerçekleştirildi.

Panav’da düzenlenen etkinliğe Kömür Beldesi, Yassıkaya, Panav, Zorköy, Terman ve Adıyaman merkezde yaşayan aile üyeleri katıldı. Bölgenin köklü ailelerinden biri olarak bilinen Aviusıf ailesinin fertleri, şenlikte bir araya gelerek hasret giderdi.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE… 

Gücü ve dayanıklılığı bilinen meşe ağaçlarının gölgesinde, atalarının izinde buluşan yaklaşık 250 kişi, ilk kez düzenlenen şenlikte bir araya gelerek hasret giderdi. Programda aile büyükleri ve gençler bir araya gelirken, birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı. Şenliğin en anlamlı yönlerinden biri, uzun yıllardır birbirini görmeyen ya da daha önce hiç tanışma fırsatı bulamamış aile üyelerinin bir araya gelmesi oldu. Katılımcılar sohbet ederek tanıştı, geçmişten günümüze uzanan aile hikâyelerini paylaştı ve yeni dostluklar kurdu.

Etkinlik boyunca çocuklar ve gençler çeşitli oyunlarla eğlenirken, büyükler de yapılan sohbetlerle hasret giderdi. Şenlik alanında söylenen şarkılar ve türküler, birliktelik ruhunu güçlendirdi. Günün sonunda kurulan sofralarda bir araya gelen aile fertleri, aynı ekmeği paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Şenliğe katılanlar, bu tür organizasyonların gelecek kuşaklar arasında da dayanışma ve aidiyet duygusunu güçlendireceğini ifade etti. Baharın bereketi ve doğanın canlanışıyla birlikte gerçekleştirilen şenlik, aile üyelerinin birlik ve beraberliğini pekiştiren, kuşakları buluşturan anlamlı bir organizasyon olarak hafızalarda yer etti.

“GÖNÜLLERDE BİRLEŞİP GÜÇLENDİK”

Kömür Aviusıf Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hicri Bereket, “Geçmişimizi hatırlamak, bağlarımızı güçlendirmek ve geleceğe daha sağlam adımlarla yürümek için bir araya geldik.” dedi. Bereket, “Ailelerimizi, akrabalarımızı ve bizi biz yapan değerleri ayakta tutan en önemli şey; birlik, beraberlik ve dayanışmadır. İnsan bazen kalabalık içinde yalnız olabilir ama aynı gönül etrafında birleşen insanlar hiçbir zaman güçsüz olmaz. Bizim en büyük zenginliğimiz de birbirimize olan bağlılığımızdır. Bugün burada attığımız bu adımın sadece bugünü değil, geleceği de etkileyeceğine inanıyorum. Çünkü güçlü toplumlar; birbirini tanıyan, birbirine güvenen ve ortak değerlerde buluşabilen insanlar sayesinde oluşur. Köklerimiz bir, geleceğimiz bir; meşe ağacının gölgesinde buluştuk, gönüllerde birleşip güçlendik." ifadelerini kullandı.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİNİ KAVRAYIN”

Bahar Şenliği’nin onur konuğu ise bir süre önce kalp krizi geçiren Ape Aziz Dede Cenaze Erkan-ı İmamı Hocası İbrahim Çevik oldu. İbrahim Çevik, birlik beraberlik vurgusu ile dolu konuşmasında, “Benim de çok gurur duyduğum, ilk duyduğum andan itibaren beni çok heyecanlandıran bir etkinlik için toplanmış bulunuyoruz. Kısa bir süre önce kalp krizi geçirmeme rağmen böylesine güzel bir etkinliğe katılmak için hasta yatağımdan geldim. Can bedenden çıkmadan, beden musalla taşına yatmadan, buradaki cemaatten sizin için helallik istenmeden yani yaşıyorken birbirinizin kıymetini bilin birlik ve beraberliğin önemini kavrayın. Bu iş sırayla olmuyor. Her an, herhangi birimiz ebedi istirahate intikal edebiliriz. Can tende durduğunda iyiye güzele yönelin. Yapıklar, Bereketler, Kaplanlar… Sizler kurduğunuz bu dernekle, bu güzel oluşumla inşallah diğer köylere ve ailelere de örnek olacaksınız diye konuştu. Sizlere tavsiyem derneğinizi güçlendirin, büyütün ve çok büyük işlere imza atın.” ifadelerini kullandı. 

Şenlik, aile üyelerinin hatıra fotoğrafları çektirmesi ve sohbetlerle geçirilen keyifli anların ardından sona erdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
......

......

25-05-2026 - YEREL

Kurban Bayramı Boyunca Otobüs Seferlerimiz Ücretsizdir Kurban Bayramınız Kutlu Olsun Adıyaman Belediyesi

Kurban Bayramı Boyunca Otobüs Seferlerimiz Ücretsizdir Kurban Bayramınız Kutlu Olsun Adıyaman Belediyesi

25-05-2026 - YEREL

Marka Flower Çiçekçi