Memleket Hasreti Çeken Adıyamanlılar, Hatay’da Hasret Giderdi

Hatay’da yaşayan Adıyamanlı hemşerilerimiz belirli zamanlarda bir araya gelerek, çiğköfte yoğurarak memleket hasretini gideriyor. Sıla hasreti çeken Adıyamanlılar, ayın belirli günlerinde buluşarak, çiğköfte yedikten sonra saz ve söz eşliğinde Adıyaman türkülerini dinliyor.

YEREL - 22-01-2023 01:22 491 kez okundu.

Memleket Hasreti Çeken Adıyamanlılar, Hatay’da Hasret Giderdi

Hatay’da yaşayan hemşerilerimiz memleketlerinden uzak diyarlarda yaşasalar bile bir araya gelerek örnek bir davranışa imza atıyorlar. Adıyaman’ın birlik ve beraberliğinin bütün Türkiye’ye örnek olduğunu düşünen hemşerilerimiz ilerleyen zamanlarda bir dernek çatısında altında sosyal ve kültürel çalışmalarını düzenlemeyi planlıyor.

“Hatay, Adıyamanlıların ikinci bir evi olacak”

Hatay’daki Adıyamanlılar olarak her aylık düzenli olarak bir araya gediklerini söyleyen hemşerilerimiz; “Bizler Adıyamanlılar olarak ilimizi çok seviyoruz. Hatay’da yaşayan Adıyamanlılar olarak her ay bir araya gelerek sohbet ediyoruz. Burada yaşayan hemşerilerimiz içerisinde memur olan, esnaf olan veya öğrenci olan kişiler var. Herkesin bir hayat yoğunluğu var. Bu yoğunluk içerisinde zaman zaman memleket hasretini yaşadığımız oluyor. Adıyamanlılar olarak ne zaman bir araya gelsek memleketimizin insanlarından bahsediyoruz. Çünkü Adıyaman huzurun başkenti olduğu gibi aynı zamanda misafirperverliğiyle örnek bir şehirdir. Adıyaman’dan tayini çıkan her memur sanki kendi memleketinden ayrılıyormuş gibi üzülür. Bunun sebebi Adıyaman ilimizde komşuluk ilişkilerinin çok iyi olmasıdır. Başka bir ilde böyle bir komşuluğu göremezsiniz. Fakat Adıyaman ilimizin hem insanları hem de esnafları misafirlerini ağırlamakta örnek bir yapıya sahiptir. Memleketimizden uzak bir diyarda olsak bile burada yaşayan Adıyamanlılar olarak bir araya gelmeyi düşündük. Burada yaşayan Adıyamanlılar olarak bundan sonra her ay bir araya gelmeyi planladık. Ve böylelikle bir birliktelik ortamı oluştu. Her toplandığımızda çiğköfte yoğuruyoruz. Misafirlerimize çiğköfte ikramımız oluyor. Adıyaman türkülerini okuyan hemşerilerimiz oluyor. Allah izin verirse Hatay, Adıyamanlıların ikinci bir evi olacak” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Karakuş

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TGC 65.Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Açıklandı

TGC 65.Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Açıklandı

25-03-2024 - YEREL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balotaj Kurulu 2024 Yılının İkinci Toplantısını Yaptı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balotaj Kurulu 2024 Yılının İkinci Toplantısını Yaptı

25-03-2024 - YEREL