SASA Hollanda’da Şirket Kurdu

Hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesinin sahibi olduğu SASA, Hollanda'da 1 milyon euro sermayeli bir şirket kurduğunu duyurdu. Şirket yurt dışında gerçekleştirmeyi düşündüğü yatırımlar ve olası ortaklıklarla ilgili söz konusu şirketi kurduğunu ifade ederken aynı zamanda kredi ve sermaye piyasalarında gerçekleştirilecek işlemlerin daha hızlı yürütülmesini de hedefliyor.

EKONOMİ - 22-01-2023 01:17 432 kez okundu.

SASA Hollanda’da Şirket Kurdu

SASA’dan KAP’a yapılan açıklamada sermayesinin tamamına sahip olduğu bağlı ortaklığı SASA Uluslararası Finansal Yatırım A.Ş.'nin Hollanda'da 1 milyon euro sermaye ile SASA Trading BV unvanlı yeni bir şirket kurduğunu belirtti. Açıklamada yurt dışında yapılabilecek yatırımlar ve kurulabilecek ortaklıklar ile küresel kredi ve sermaye piyasalarında gerçekleştirilebilecek işlemlerin daha hızlı ve etkin yürütülmesini sağlamak amacıyla iştirakin kurulduğu ifade edildi.

“SASA Hakkında”

SASA, polyester, elyaf, filament iplik, polyester bazlı polimerler, özel polimerler ve ara ürünlerde dünyanın önde gelen üreticilerinden biridir. Sektöründeki liderlik sorumluluğu ile, güçlü teknik mirasını ve inovasyon kültürünü yüksek üretim kapasitesi ile harmanlayan SASA, tasarımdan, üretim ve dağıtım aşamalarına kadar tüm süreci başarıyla yönetir. Polyester sektöründeki üretimine 1966 yılında başlayan SASA, kuruluşundan bugüne, aralıksız yatırımlarıyla hızlı büyüme sürecini hep sürdürdü.

SASA, polyester sektöründeki öncülüğünü sürdürmek ve bu konumunu daha da güçlendirmek amacıyla 2000 yılında dünya kimya devi Dupont ile joint-venture tarzı ortaklık kurdu ve DupontSA adını aldı. Sabancı Holding’in, 2004 yılında Dupont hisselerini satın almasıyla, DupontSA ismi, ADVANSA olarak değiştirildi. Grubun Türkiye organizasyonun adı da 2005 yılında ADVANSA SASA Polyester Sanayi A.Ş. oldu.2011 yılında ise Sabancı Holding, ADVANSA BV’ye ait tüm hisseleri satın aldı ve Eylül 2011’de ADVANSA SASA olan adını SASA olarak değiştirdi.

30 Nisan 2015 itibariyle, Sabancı Holding hisseleri Erdemoğlu Holding tarafından satın alınarak, ortaklık yapısı %51 Erdemoğlu Holding, %49 halka arz edilmiş hale gelmiş oldu. 2015 yılı Ağustos ayında tamamlanan zorunlu pay alım süreci sonunda, Erdemoğlu Holding A.Ş.’nin SASA Polyester Sanayi A.Ş.’de sahip olduğu hisse oranı %84,80’e ulaşmıştır.

Bünyesinde Nobel, ICI ve Dupont teknolojilerini barındıran SASA, 4 bin 300’ü aşkın nitelikli çalışanı, yüksek kapasiteli öncü üretim tesisleri ve 2002 yılında kurulan Araştırma Geliştirme Merkezi ile güçlü bir teknik altyapıya sahiptir. SASA’nın, Adana’da, entegre üretim tesislerinin yer aldığı 2.181.000 m² alan üzerinde kurulu merkez işyeri, İskenderun’da 55.625 m² kendi hammadde depolama tesisi, İstanbul ve Ankara’da da irtibat büroları bulunmaktadır.

Kaynak: www.besniekspres.com

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Torunoğlu, İş Dünyasının Sorunlarını Dile Getirdi

Başkan Torunoğlu, İş Dünyasının Sorunlarını Dile Getirdi

25-03-2024 - EKONOMİ

ATSO Başkanı Torunoğlu: “Mücbir Sebep Hali Uzatılmalı”

ATSO Başkanı Torunoğlu: “Mücbir Sebep Hali Uzatılmalı”

18-03-2024 - EKONOMİ